|
2011 - na co do kina?
|
|
07-01-2011, 07:35 PM
|
|||
|
|||
|
2011 - na co do kina?
Wiadomo. Jak co roku. Moim - i jak zdążyłem wyczytać części z Was - zdaniem to będzie dosyć kiepski rok. Jednak jak co roku podzielcie się na co czekacie!
Black Swan - w sumie wiem o nim tyle co ze zwiastuna. A ten nieziemsko mnie wręcz zafascynował. Nie patrzę na recenzje, wiem tylko, że Natalie ma coś wygrać za to. Chcę w każdym razie chcę to zobaczyć w kinie. True Grit - znów. Wiem, że to remake. Wiem, że Coenów. Wiem, że zwiastun jest zwyczajnie dobry i zapowiada bardzo dobre kino z wybitnymi zdjęciami. Sucker Punch - przed chwilą obejrzałem zwiastun w HD i nawet jeśli fabularnie będzie źle, ale zapowiada się całkiem interesująco, to wizualnie zapowiada się świetnie. Wiecie, Snyder to ten gość od "Watchmen" : ). Thor - kolejna ekranizacja Marvela do odhaczenia. Jest o tyle ciekawiej, że to część ich filmowego uniwersum, a sam film zapowiada się na ciekawy mix s-f i fantasy. Ewentualnie może wyjść ogromny gniot, ale i tak nie zabiorę sobie przyjemności obejrzenia tego w kinie. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - tu z kolei Piraci do odhaczenia. Fajnie, że pozbyli się Blooma i jego dziewczyny. Fajnie, że jest Cruz i z pewnością dużo Deppa. No i nie robią z tego wielkiej trylogii, tylko zamkniętą całość. Ogólnie może wyjść najlepsza część od czasów jedynki. X-Men: First Class - znów... odhaczam Marvela. X-Men ma mega fajne uniwersum. Zaś Matthew Vaughn pasuje jak nikt na stanowisko reżysera. Green Lantern - tu z kolei odhaczam coś komiksowego. No i w końcu od DC wyszło coś poza Batmanem czy Supermanem. Warto odnotować. No i mamy Campbella za sterami. Co prawda zwiastun sugeruje, że może wyjść dość przeciętnie, ale czuję tu też coś takiego, jakbym znów był w gimnazjum i podobało mi się wszystko co na podstawie komiksu. Harry Potter and... part 2 - obejrzałem wszystkie części w kinie. Obejrzę i tą, bo jestem fanem książek, no i part 1 był jedną z najlepszych dotychczasowych ekranizacji. Captain America: the First Avenger - hmm.. niespodzianka, odhaczam Marvela. Znowu część uniwersum. I znów ciekawie, bo mamy czas akcji II WŚ, a nie współczesne nam realia. Cars 2 - jedynka jest co prawda moim zdaniem jedynym nieudanym projektem Pixara (no, nie wiedziałem UP), ale postanowiłem sobie, że będę teraz chodził na wszystkie Pixary do kina. No i sam zwiastun zapowiada coś O WIELE ciekawszego od jedynki. Cowboys & Aliens - o, to wydaje się ciekawe. Sam pomysł. Osoba reżysera. Ford. Craig. Ogólnie rok odhaczania, ekranizacji komiksowych i oglądania serii, które już się zaczęło. Nie śnię po nocach za żadnym z tytułów. Kick-Ass - 9/10 Avengers - 10/10 Daredevil [dir cut] - 6/10 Hulk - 4/10 You can't take a picture of this, it's already gone. |
|||
|
07-01-2011, 07:41 PM
|
|||
|
|||
Re: 2011 - na co do kina?
Phil napisał(a):Cowboys & Aliens - o, to wydaje się ciekawe. Sam pomysł. Osoba reżysera. Ford. Craig.I wszystkie dotychczasowe wieści z pokazów (tj. wyświetlano już zdaje się 40 minut filmu gdzieś tam) są niesamowicie pozytywne. Wydaje się, że zwiastun nie kłamie zapowiadając dobry film przygodowy. I was over in Australia and everyone's like "Are you proud to be an American?" And I was like, "Um, I don't know, I didn't have a lot to do with it. You know, my parents fucked there, that's about all."- Bill Hicks |
|||
|
07-01-2011, 07:42 PM
|
|||
|
|||
|
W tym roku najważniejsza premiera będzie miała miejsce na ekranach telewizorów. Chodzi oczywiście o Grę o tron, reszta to sprawa drugorzędna.
Z filmów to mam tylko jeden tytuł na który jakoś w szczególności czekam, ale paradoksalnie raczej nie ma szans na jego dystrybucję w Polsce. Jest to Notre jour viendra. A tak poza tym to pewnie do kina pójdę na Sucker Punch i ostatnią część Pottera. ... |
|||
|
07-01-2011, 07:56 PM
|
|||
|
|||
Re: 2011 - na co do kina?
Phil napisał(a):Wiadomo. Jak co roku. Moim - i jak zdążyłem wyczytać części z Was - zdaniem to będzie dosyć kiepski rok. Zapowiada się biedniej niż weekend w kopalni Wujek. Black Swan i True Grit - mimo wszystko czekam, ale nie oszukujmy się, to filmy z zeszłego roku. Najbardziej czekam na Cowboys & Aliens, Source Code i 127 Hours. Ciekawi mnie też, jak się sprawdzi Battle: Los Angeles. I to w sumie tyle. Pewnie oblukam też Sucker punch, King's Speech, The Way back, Adjustment Bureau i Green hornet, ale bardziej przy okazji, niż z faktycznej ciekawości (no i dla lasek - patrz: SP). Liczę jednak, że - jak zawsze - coś wypłynie z nienacka i mnie zaskoczy. Niech to nawet będzie któraś z tych wszystkich komiksowych adaptacji, wszystko jedno. Generalnie jednak bieda z nędzą. Don't play with fire, play with Mefisto... http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617 |
|||
|
07-01-2011, 08:10 PM
|
|||
|
|||
|
W sumie to chyba niewiele:
- PoTC - Transformers - Green Lantern oraz prawdopodobnie: - Conan - Thor - Captain America I może coś jeszcze wyskoczy po drodze. Za to 2012...to będzie rok :mrgreen: Fantastyka, filmy historyczne i era VHS. Cała reszta wyrywkowo i tylko od czasu do czasu. |
|||
|
07-01-2011, 08:14 PM
|
|||
|
|||
Gieferg napisał(a):Za to 2012...to będzie rok :mrgreen:Rozwiniesz? Bo ja cholernie czekam na Batmana i Spider-Mana, a poza tym? ;> Kick-Ass - 9/10 Avengers - 10/10 Daredevil [dir cut] - 6/10 Hulk - 4/10 You can't take a picture of this, it's already gone. |
|||
|
07-01-2011, 08:22 PM
|
|||
|
|||
|
sequel Star Treka, Batman, Avengers, Wolverine od Aronofsky'ego, Hobbit, Bond 23, może nawet prequel Aliena. A na dokładkę Superman od Snydera, reboot Spider-Mana, Sędzia Dredd i być może sequel G.I.Joe :mrgreen:
Fantastyka, filmy historyczne i era VHS. Cała reszta wyrywkowo i tylko od czasu do czasu. |
|||
|
07-01-2011, 08:24 PM
|
|||
|
|||
|
Fakt. Zapowiada się fajnie <ok>.
Kick-Ass - 9/10 Avengers - 10/10 Daredevil [dir cut] - 6/10 Hulk - 4/10 You can't take a picture of this, it's already gone. |
|||
|
07-01-2011, 08:25 PM
|
|||
|
|||
|
A w tym roku jeszcze Holmes 2, ale nie wiem czy pójde do kina.
Fantastyka, filmy historyczne i era VHS. Cała reszta wyrywkowo i tylko od czasu do czasu. |
|||
|
07-01-2011, 08:27 PM
|
|||
|
|||
|
Już w tym? Serio?
EDIT: Według Stopklatki polska premiera to już 2012. Kick-Ass - 9/10 Avengers - 10/10 Daredevil [dir cut] - 6/10 Hulk - 4/10 You can't take a picture of this, it's already gone. |
|||
|
07-01-2011, 08:42 PM
|
|||
|
|||
|
Ten rok będzie dla mnie kiepski, bo oprócz PotC i Cowboy vs Aliens + Source Code nie ma filmu, na który bym się napalił. Oczywiście po drodze obejrzę Transformersy i inne pierdy. Jak zwykle liczę na miłe, mało znane niespodzianki.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu. |
|||
|
07-01-2011, 09:46 PM
|
|||
|
|||
|
jak spojrzałem na listę Phila, to rzeczywiście, rok 2011 zapowiada się szczególnie kiepsko. Z listy jedynie Coenowie i Aronofsky coś znaczą, reszta to blockbusterowy szmelc. Z pewnością jednak pojawią się takie tytuły, o których w tym momencie nikt nic nie wie lub wie niewiele, a już na pewno się nie spodziewa. Z bardziej znanych, to czekam na "Melancholię" von Triera, "Hugo Cabret" Scorsese, "A Dangerous Method" Cronenberga.
Celuloidowi Fetyszyści: Seks, perwersja, krew |
|||
|
07-01-2011, 09:55 PM
|
|||
|
|||
|
hmm... na pewno The Rum Diary z Deppem, The Rite z Hopkinsem i Hindsem, Biutiful Inarritu, Way Back z Edem Harrisem, Medium Eastwooda, Drzewo Zycia Malicka..... sporo tego sie szykuje
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej |
|||
|
07-01-2011, 09:59 PM
|
|||
|
|||
|
Na co ja czekam w tym roku?
- The Fighter - Russell zmasakrował mnie świetnym Three Kings i tym, jak poprowadził aktorów i wynika z recenzji, że ponowny mariaż z Wahlbergiem jest jeszcze lepszy! - Transformers - Mam nadzieje, że po okropnej dwójce Michaś Zatoka odnalazł jaja, które wyraźnie zgubił gdzieś na pustyni podczas kręcenia pierwszej części... - True Grit - czy trzeba tłumaczyć, dlaczego czeka się na Coenów? - Thor - zaczynam odkrywać w sobie fascynację na takie klimaty... Nie wiem, co wyniknie z seansu, ale czekam. O! I powtórze co każdy wie - 2011 to kicha pod względem filmów. A co z The Thing? To już teraz czy na 2012? Ostatnio widziane: The brave one 7/10 Sex story 5/10 44 minuty 5/10 The Town 9/10 Avengers 7/10 |
|||
|
07-01-2011, 10:28 PM
|
|||
|
|||
|
O właśnie, tylko Sana wspomniała o Tree of Life - jak dla mnie obok True Grit najważniejsza premiera tego roku. A że wszyscy czekamy na Game of Thrones, wiadomo ;)
I felt like putting a bullet between the eyes of every Panda that wouldn't screw to save its species. |
|||
|
07-01-2011, 10:32 PM
|
|||
|
|||
|
Czekam tylko na Cowboys & Aliens. Reszta mi wisi. Wykorzystam 2011 na przerabianie ormiańskiej klasyki kina niezależnego.
EDIT: A nie, przepraszam - jeszcze na Your Highness czekam, chociaż wszystkie najlepsze teksty są już w trailerze, bo nie chce mi się wierzyć, że może być inaczej (oznaczałoby to, że w jednym filmie będzie więcej dobrych tekstów niż we wszystkich innych z 2011 razem wziętych ;) ). |
|||
|
07-01-2011, 11:58 PM
|
|||
|
|||
|
True Grit - czytałem jakiś wywiad (chyba Newsweek) z braćmi Coen na temat filmu. Poza tym western - prawie wymarły gatunek we współczesnym kinie.
127 Hours - Chociaż światowa premiera była w 2010, to niestety w kinach film będzie dopiero w lutym br. Czytałem o makabrycznym przypadku, który się zdarzył głównemu bohaterowi i ciekawi mnie w jaki sposób uwagę widza przykuje Danny Boyle obrazując tytułowe 127 godzin. Druga sprawa, zastanawiam się, czy po Slamdogu (wysoka poprzeczka) Boyle osiągnie sukces i ten film nie będzie w cieniu oskarowego obrazu. The Adjustment Bureau (Władcy umysłu) - Matt Damon i ciekawy trailer, historia na motywach twórczości Philipa K. Dicka przypominający hm ... Truman Show :) Bitwa Warszawska 1920 - Czysta ciekawość, czy patos narodowy nie przerośnie zdrowego rozsądku. Kolejna mega produkcja polskiej kinematografii .... mam nadzieje, że pan Jerzy Hoffman udźwignie ciężar gatunkowy i przynajmniej będzie to przyzwoity film historyczny lepszy od Katynia. Limitless - Wyobraź sobie narkotyk, który czyni Twój mózg niezwykle wydajnym ... (filweb) Robert De Niro i Bradley Cooper w lekkostrawnym thrillerze Soud of noise - muzyczni terroryści wywołują chaos w mieście .... tylko dlatego Fast Five - odmóżdżający akcyjniak - a czemu nie! Dodam jeszcze: The Thing, Ajami ,,Nawet kałuże odbijają Słońce'' |
|||
|
08-01-2011, 12:21 AM
|
|||
|
|||
Snuffer napisał(a):O właśnie, tylko Sana wspomniała o Tree of Life o właśnie - i to jeszcze, jak mogłem zapomnieć :D kałuża napisał(a):Soud of noise - muzycznych terroryści wywołują chaos w mieście .... tylko dlatego oj warto, warto - nie zawiedziesz się Don't play with fire, play with Mefisto... http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617 |
|||
|
08-01-2011, 09:56 AM
|
|||
|
|||
|
Dla mnie najważniejszą premierą 2011 jest Battle Los Angeles oraz po części Cowboys & Aliens. ALe patrząc na wasze listy to 2011 zapowiada się na słabiutki rok. Same sequele, komiksy.
Aha i jeszcze warto wspomnieć Auta 2, zdecydowanie must see z animacji. Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
08-01-2011, 01:22 PM
|
|||
|
|||
|
Najbardziej wyczekiwane albo na tyle ciekawie zapowiadające się filmy, jakie obejrzę w kinie:
1.Black Swan 2.True Grit 3.127 Hours 4.Source Code 5.The Girl with the Dragon Tattoo 6. Cowboys & Aliens 7.X-Men: First Class 8.Pirates of the Caribbean: On Stranger Tide 9. Sucker Punch 10. The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn Ogólnie to lubię filmy na podstawie komiksów ale w tym roku pomimo dużej ilości nie czekam tak bardzo na żaden oprócz nowych X-menów, bo coś czuję w kościach że będzie to bardzo dobra adaptacja komiksu i najlepsza z tego roku. koronex1989 |
|||
|
08-01-2011, 01:45 PM
|
|||
|
|||
|
Mam do wykorzystania jeszcze 6 darmowych wejściówek do Silvera więc na pewno pójdę na coś na co normalnie nie wydałbym kasy, ale po kolei:
Pójdę na pewno: - Black Swan, mimo, że już obejrzany w domowym zaciszu. Po pierwsze - dla filmu, po drugie - żeby naprawdę go zobaczyć w porządnej jakości, czuję że na dużym ekranie klimacik będzie jeszcze genialniejszy. - 127 Hours - Boyle + zwiastun zapowiada świetny dramat. - Battle: Los Angeles - bo obok Skyline to ma być ten lepszy film o inwazji Obcych, poza tym jak już oglądać widowisko za grube miliony, to na dużym ekranie. - Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - w końcu to Piraci i nawet jeśli ma to być odgrzewany kotlet, coś mi mówi że będzie całkiem smaczny. - X-Men: First Class - to będzie najlepsza rzecz jaka przydarzyła się X-Menom od czasu X2, co akurat nie jest niczym trudnym biorąc pod uwagę rozczarowujący burdel z numer 3 i kiłę ze słówkiem Origins, ale powinno być dobrze. - Bitwa Warszawska: Borys Szyc i Natasza Urbańska tańczą w 3D!!! - to byłby grzech nie zobaczyć tego w kinie. Może pójdę: - Thor - to może być lepsze niż można by się spodziewać, do tego Portman, ale nie czuję specjalnej potrzeby, ot, zobaczy się. Oczywiście pod warunkiem że będzie seans w 2D do wyboru, żadnych konwersji. - Sucker Punch - po pełnym trailerze straciłem wszelkie zainteresowanie tym projektem, ale jak wyżej, nigdy nic nie wiadomo. Mam na oku: Source Code, Fast Five, Cowboys & Aliens, The Girl with the Dragon Tattoo Siłą mnie na to nie zaciągną! - Green Lantern, Green Hornet - patrz: trailery. - Transformers: Dark of the Moon - seans drugiego filmu to była agonia, nie mam zamiaru przeżywać tego ponownie. Najlepsze plakaty 2011 Najgorsze plakaty 2011 |
|||
|
08-01-2011, 04:34 PM
|
|||
|
|||
|
To jeszcze ja dorzucę kilka ciekawie zapowiadających sie filmów:
Fright Night The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn Contagion Paul Super 8 Hugo Cabret Mission: Impossible â Ghost Protocol The Girl With The Dragon Tattoo Rise Of The Apes Vanishing on 7th Street The Beaver Win Win Source Code Hanna Beginners Friends with Benefits Drive Dream House Now Wynalazłem te filmy w 10 minut bez specjalnego wysiłku. W przypadku większosci z nich ofkors nie liczę na nic wielkiego, ale wszystkie z listy na pewno zobaczę. |
|||
|
13-01-2011, 03:37 PM
|
|||
|
|||
|
Szczerze to trudno mi na razie znaleźć jakieś produkcje, których nie mogę się doczekać :???: I pewnie podobnie na Phil na kilka tytułów/adaptacji komiksów wybiorę się z czystej ciekawości. Ale ok, o to moja tymczasowa lista:
Black Swan The Green Hornet The Way Back The Rite Sucker Punch Arrow The Eagle Arrow Sanctum Cowboys & Aliens The Girl With The Dragon Tatoo Fast Five Adjustment Bureau Rango Battle Los Angeles Pirates of the Caribbean 4 Mars Needs Moms Source Code Hanna Rio Water for Elephants Green Hornet Thor Priest Transformers 3 The Tree of Life Super 8 Green Lantern Cars 2 Rise of the Apes Sherlock Holmes 2 Harry Potter and the Deathly Hallows Captain America: The First Avenger Warrior The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn - John Williams War Horse - John Williams May the Force be with You! |
|||
|
13-01-2011, 03:51 PM
|
|||
|
|||
Wawrzyniec_85 napisał(a):Arrow Battle: Los AngelesA co to za film? :razz: Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
13-01-2011, 03:54 PM
|
|||
|
|||
|
A tak przy okazji, kolejny rok czekania na Sin City 2 :D To będzie chyba filmowy odpowiednik Duke Nuken Forever :)
... |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

/
/