|
Alan Rickman
|
|
21-06-2005, 05:36 PM
|
|||
|
|||
|
Alan Rickman
wciaz mi Alana Rickmana za malo i za malo. Nie dosc, ze cenie go sobie jako aktora, to jeszcze na jego widok miękną mi kolana. I ten glos do tego! Ostatnio kojarzony mocno z Severusem Snapem z uwagi na kolejne ekranizacje Harry'ego Pottera - rola ktora pierwotnie mial zagrac Tim Roth, kto by pomyslal! Rickman ma jak dla mnie ten szczegolny talent, ze wcielajac sie w postac historyczna/literacka, nadaje jej twarz. Pulkownik Brandon, Rasputin i Snape wygladaja jak Rickman, i juz nie da sie tego zmienic:) Zawsze sie zastanawialam co Brandon widzial w tej podfruwajce Marianne. Juz czytajac Rozwazna i romantyczna sie zastanawialam, ogladajac film zastanawialam sie podwojnie;) Oczywiscie nie mozna nie wspomniec o szeryfie z Nottingham w "Robin Hoodzie, księciu złodziei" - rola zagrana bardzo lekko, z przymruzeniem oka, i cale szczescie, w pelni serio bylaby niestrawna. I ostatnio - Love actually. Grywa malo (za malo!), bardziej wierny jest teatrowi. A szkoda... Your face it haunts my once pleasant dreams. This pain is just too real. There's just too much that time cannot erase. |
|||
|
21-06-2005, 05:42 PM
|
|||
|
|||
|
Ooo tak, lubię go bardzo. :) Jest taki majestatyczny, przekonywujący. Też chętniej oglądałbym go częściej. No i ten Grubber z pierwszej "Szklanej Pułapki". :)
|
|||
|
21-06-2005, 07:57 PM
|
|||
|
|||
|
Bardzo dobry aktor, urodzony czarny charakter. Jestem za :D
Role Hansa Grubera odegral bez zarzutow. W innych filmach tez byl swietny. |
|||
|
21-06-2005, 08:34 PM
|
|||
|
|||
|
Deina, z dnia na dzień coraz bardziej Cię lubię ;) Mamy chyba dużo wspólnego. Uwilebiam go jako aktora i mężczyznę. A jego głos przyprawia mnie o ciarki ;) Najbardziej mnie zniewala z nóg w "Dogmie". Kiedy pojawia się na ekranie, doznaję małej ekstazy. Hehe. Troche perwersyjnie, skoro ja mam 19 lat, on 59 :lol:
|
|||
|
21-06-2005, 10:35 PM
|
|||
|
|||
|
hehe, cóż dodać. Świetny. Oprócz filmów zapadł mi także w pamięci z teledysku TEXAS :D
Don't play with fire, play with Mefisto... http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617 |
|||
|
21-06-2005, 11:15 PM
|
|||
|
|||
|
Ach, uwielbiam Texas <3 Mimo, ze In Demand to nie jest moja ulubiona piosnka, teledysk jest swietny. Glownie za sprawa wlasnie pana Alana i tanca na stacji benzynowej ;)
|
|||
|
22-06-2005, 12:19 AM
|
|||
|
|||
|
o tak, taniec świetny :)
Don't play with fire, play with Mefisto... http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617 |
|||
|
25-06-2005, 12:43 PM
|
|||
|
|||
|
Nikt nie wspomniał o rewelacyjnym dubbing`u Marvina w "Hitchhiker`s Guide To The Galaxy". Alan cały czas miał tam taki depresyjny głos jak w "Dogmie" gdy mówił "upijmy się, nie mam innych pomysłów" :)
|
|||
|
29-06-2005, 06:20 PM
|
|||
|
|||
|
jego Marvin (a raczej głos) jest bombowy !! Gdyby nie Rickman, ten robot nie miałby prawa bytu :D
|||
|
07-07-2005, 10:18 AM
|
|||
|
|||
|
Alan Rickman wprost stworzony jest do grania czarnych charakterów. Za rolę w "Robin Hood: Książę Złodziei" dostał nominacje do MTV Movie Award w tejże dziedzinie. Może kiedyś sięgnie po coś bardziej prestiżowego np. Oscara, bo naprawdę z zapartym tchem ogląda się jego kreacje.
Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy! |
|||
|
07-07-2005, 12:12 PM
|
|||
|
|||
|
no coz, ma na koncie rowniez cztery nominacje do BAFTY, z czego jedna wygrana, oraz Zloty Glob - i pare innych rzeczy - wiec chyba nie jest tak ze po nic bardziej prestizowego nie siega;)
Your face it haunts my once pleasant dreams. This pain is just too real. There's just too much that time cannot erase. |
|||
|
07-07-2005, 05:59 PM
|
|||
|
|||
Dusqmad napisał(a):Za rolę w "Robin Hood: Książę Złodziei" dostał nominacje do MTV Movie Award w tejże dziedzinie. Wow - to żeś go po prostu zareklamował teraz :evil: Don't play with fire, play with Mefisto... http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617 |
|||
|
07-07-2005, 06:08 PM
|
|||
|
|||
Mefisto napisał(a):Wow - to żeś go po prostu zareklamował teraz :evil: Wiem po prostu w reklamowaniu nie mam sobie równych 8). Aktor ten w sumie dostał więcej nagród godnych uwagi. Więc specjalnie dla Ciebie lista nagród, które otrzymał Alan Rickman. 2004: W rękach Boga (nominacja) Emmy najlepsza rola męska w serialu lub filmie telewizyjnym 2004: W rękach Boga (nominacja) BAFTA nagroda aktorska BAFTA 2000: Kosmiczna załoga (nominacja) Saturn najlepsza drugoplanowa rola męska 2000: Kosmiczna załoga (nominacja) Saturn najlepsza drugoplanowa rola męska 1999: Zimowy gość (nominacja) Czeski Lew najlepszy film zagraniczny MF TV w Pradze 1997: Michael Collins (nominacja) BAFTA najlepszy aktor drugoplanowy 1997: Rasputin Złoty Glob najlepszy aktor w filmie telewizyjnym 1997: Zimowy gość Nagroda Główna nagroda na festiwalu w Chicago 1997: Zimowy gość Złote Lwy 1996: Rozważna i Romantyczna (nominacja) BAFTA najlepszy aktor drugoplanowy 1996: Rasputin Emmy wyróżniająca się rola w serialu lub filmie telewizyjnym 1994: Mesmer Nagroda Główna najlepszy aktor World Film Festival - Montreal 1992: Robin Hood: Książę Złodziei (nominacja) Saturn najlepszy aktor drugoplanowy 1992: Robin Hood: Książę Złodziei BAFTA najlepszy aktor drugoplanowy 1992: Robin Hood: Książę Złodziei (nominacja) MTV Movie Award najlepszy czarny charakter 1991: Głęboko, prawdziwie, do szaleństwa (nominacja) BAFTA najlepszy aktor BAFTA 1991: Z zamkniętymi oczami Nagroda Główna BAFTA najlepszy aktor Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy! |
|||
|
07-07-2005, 06:17 PM
|
|||
|
|||
|
:roll: po prostu powinienem to zostawić bez komentarza, ale chyba nie wytrzymam :evil: Chodziło mi o to, że podałeś nagrodę MTV, która sorry, ale wyznacznikiem jest żadnym. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że dostał Złoty Ręcznik - nic z tego nie wynika
|||
|
07-07-2005, 06:21 PM
|
|||
|
|||
Mefisto napisał(a)::roll: po prostu powinienem to zostawić bez komentarza, ale chyba nie wytrzymam :evil: Chodziło mi o to, że podałeś nagrodę MTV, która sorry, ale wyznacznikiem jest żadnym. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że dostał Złoty Ręcznik - nic z tego nie wynika Rozumiem Cię, wiec w którymś z wcześniejszych postów napisałem, że "może kiedyś sięgnie po coś bardziej prestiżowego np. Oscara" Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy! |
|||
|
27-08-2007, 08:28 AM
|
|||
|
|||
|
Świetny aktor. Marvin, Harry w Love Actually i Snape w Harrym Potterze :lol: świetne role :P
I felt like putting a bullet between the eyes of every Panda that wouldn't screw to save its species. |
|||
|
30-08-2007, 10:35 PM
|
|||
|
|||
Re: Alan Rickman
deina napisał(a):na jego widok miękną mi kolana. I ten glos do tego! Taaa, głos ma świetny, wyrywam panienki naśladując go. ;) Ale trochę szkoda, że nigdy nie dostał głównej roli. Właściwie nie wiem, kogo mógłby zagrać - dziś jest trochę za stary na bohatera radosnego filmu, a raczej nie marnowałbym go w smutnych dramatach. To gość z charakterkiem - a przynajmniej taką rolę powinien dostać. Ale to pozostanie raczej w strefie marzeń. Obstawiam, że Rickman do końca życia nie będzie miał WŁASNEGO filmu. (w sensie - będącego wyłącznie jego popisem) Copywriter do wynajęcia http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :) |
|||
|
31-08-2007, 07:49 AM
|
|||
|
|||
|
Ja moge się założyć że będzie miał. O Ile? :P
I felt like putting a bullet between the eyes of every Panda that wouldn't screw to save its species. |
|||
|
29-12-2007, 01:31 AM
|
|||
|
|||
|
Ma super warunki głosowe. Zobaczymy jak sobie poradzi z partiami wokalnymi w "Sweeney Todd" :-)... Bo Johnny Depp nie podołał :x...
|
|||
|
17-08-2011, 10:55 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2011 11:26 PM przez Kinomaniak.)
|
|||
|
|||
|
RE: Alan Rickman
Niestety mało filmów z nim widziałem. Kojarzę tylko z roli szeryfa z Nottingham w Robin Hood: Prince of Thieves, Hansa Grubera w Die Hard i Severusa Snape'a z Harryego Pottera. Z tych bezapelacyjnie podobał mi się w roli terrorysty, który przekłada osobisty zysk ponad ludzkie życie.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

/
/