|
Battleship(Peter Berg)
|
|
11-01-2011, 09:38 PM
|
|||
|
|||
|
Battleship(Peter Berg)
Film jest reklamowany jako ekranizacja gry w statki. Studio Universal ponoć wyłożyło 200 baniek na jakby nie było, ekranizacje gry planszowej, która polegała na zatapianiu statków kolegi. Wszystko działo się na kartce papieru, takie zwykłej najlepiej w kratkę:)
Do tej pory nie interesowałem się zbytnio produkcją póki Król nie zjechał idei powstawania takich filmów. Dostało się produkcji od samego Camerona, więc i moje oko skierowało się w stronę projektu zapowiadanego na maj 2012. I co się okazało? Reklamowanie tego jako ekranizacja planszówki to ściema i ze szkolną grą nie będzie mieć nic wspólnego oprócz okrętów wojennych. Mamy kolejny powód by pokazać niesamowitą rozwałkę na ekranie za grube miliony. Tłumy pewnie na to będą walić drzwiami i i oknami. Ponoć fabuła będzie się kręciła wokół inwazji kosmitów na ziemię(kocham ten temat!!), a ludzka flota statków będzie z nimi walczyć. Ciekawe w jaki sposób. Próbka dialogu: kosmita - zniszczymy tę nędzna rasę! jaki człowiek, zapewne komandor, w tej roli Liam Neeson - teraz ich kolej! kosmita - ładowniczy! Celuj w sektor B6 BAAMM!! komandor Neeson - hahaha pudło... Jako że tematykę uwielbiam, inwazję i walczących z kosmitami ludzkich wojaków mogę oglądać zawsze, czekam z niecierpliwością. Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
11-01-2011, 09:40 PM
|
|||
|
|||
|
Ale z tego Camerona nadęty dupek się zrobił. Buractwo godne Króla, zaiste.
TOP 100 |
|||
|
11-01-2011, 10:51 PM
|
|||
|
|||
|
Czyżby Cameron byłby na tyle naiwny i myśli że twórcy DOSŁOWNIE zekranizuja tę grę?? :lol:
W ogóle krytyka od reżysera który zrobił ostatnio film z banalną fabułą jest co najmniej śmieszna. koronex1989 |
|||
|
11-01-2011, 11:22 PM
|
|||
|
|||
koronex1989 napisał(a):W ogóle krytyka od reżysera który zrobił ostatnio film z banalną fabułą jest co najmniej śmieszna.Oj ten Cameron, odważył się nakręcić film z banalną fabułą podczas gdy zgodnie z panującym trendem wszyscy kręcą oryginalne, niebanalne scenariusze! Litości. Co z tego że banalna, skoro dobra i staroświecka w najlepszym tego słowa znaczeniu? Peter Berg złym reżyserem nie jest, z lepszym scenariuszem Hancock mógłby być czymś naprawdę dobrym, a Królestwo chyba nie wymaga komentarza, bardzo dobre kino akcji, ale ten cały Battleship śmierdzi na kilometr wakacyjnym gniotem. Jeszcze Rihanna w obsadzie :lol: Najlepsze plakaty 2011 Najgorsze plakaty 2011 |
|||
|
11-01-2011, 11:32 PM
|
|||
|
|||
|
Tak, bo Danus rzucil haslo Cameron krytykuje ;)
"Everyone in Hollywood knows how important it is that a film is a brand before it hit theaters. If a brand has been around, Harry Potter for example, or Spider-Man, you are light years ahead. And there lies the problem. Because unfortunately these franchises are become more ridiculous. Battleship. This degrades the cinema" James "Bucho ma na posladzie tatuaz z moja podobizna" Cameron. Edit: Mierzwiak mnie uprzedzil. Mierzwiak napisał(a):Jeszcze Rihanna w obsadzie :lol: Juz maja gotowa piosenke i teledysk - komputerowo zmienia twarz Cher na Ryjany i bedzie szyk: <ok> Shine on You Crazy Diamond |
|||
|
12-01-2011, 07:50 AM
|
|||
|
|||
koronex1989 napisał(a):W ogóle krytyka od reżysera który zrobił ostatnio film z banalną fabułą jest co najmniej śmieszna.Nie jest śmieszna, bo co by nie mówić, to co powiedział Cameron to prawda, A usłyszeć takie słowa od króla to powinien być zaszczyt dla twórców, że w ogóle Król cokolwiek powiedział o tym filmie:) Dla mnie film się zapowiada tak jak wspomniał Mierzwiak jako letni gniot, ja mam nadzieję, że będzie niegłupia rozpierducha z kosmitami:P Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
12-01-2011, 11:54 AM
|
|||
|
|||
Cytat:"We have a story crisis ... Tak James, mamy, twój ostatni film dowodzi tego najlepiej. I nie tyle chodzi o to że mam coś przeciwko wtórnym scenariuszom, tylko o to że Cameron jest ostatnią osobą na świecie, która powinna się brać za tego rodzaju krytykę. Fantastyka, filmy historyczne i era VHS. Cała reszta wyrywkowo i tylko od czasu do czasu. |
|||
|
12-01-2011, 11:57 AM
|
|||
|
|||
Gieferg napisał(a):Tak James, mamy, twój ostatni film dowodzi tego najlepiej.Udowodnij, że Avatar napisany X lat temu dowodzi tego, iż mamy kryzys oryginalnych fabuł. Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
12-01-2011, 12:30 PM
|
|||
|
|||
|
Jupi, kolejny temat o Avatarze.
... |
|||
|
12-01-2011, 12:37 PM
|
|||
|
|||
|
Co do samego Battleship:
Inwazja kosmitów w połączeniu z walką na morzu - spoko, w sumie to jednak jest coś nowego, tylko ile to może mieć wspólnego z grą i na ile jest w ogóle sens do niej nawiązywać? To tylko sprawia, że na cały projekt patrzy się z miejsca jak na jakąś monumentalną bzdurę, którą to wcale być nie musi. Fantastyka, filmy historyczne i era VHS. Cała reszta wyrywkowo i tylko od czasu do czasu. |
|||
|
12-01-2011, 01:26 PM
|
|||
|
|||
|
Pewnie będzie to kolorowe widowisko 3D pozbawione innych atrakcji niż wizualne. Osoba reżysera daje nadzieję, że wszystko będzie wykonane na niezłym poziomie. A to skąd twórcy biorą inspiracje jest najmniej istotne. W końcu Piraci z Karaibów byli inspirowani jedną z atrakcji w Disneylandzie.
... |
|||
|
12-01-2011, 02:28 PM
|
|||
|
|||
Azgaroth napisał(a):Pewnie będzie to kolorowe widowisko 3D pozbawione innych atrakcji niż wizualne. Hmmm...znam ten opis filmu, jak on się nazywał...? Coś jakiegoś Camerona :twisted: "Boski prototyp. Mutant, który nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć." |
|||
|
12-01-2011, 09:14 PM
|
|||
|
|||
|
Znowu kosmici :roll: Normalnie czuję się jakby lata 50 wracały, gdzie w większości filmów S.F. byli kosmici atakujący Ziemię, czy coś w tym stylu.
May the Force be with You! |
|||
|
25-01-2011, 06:27 PM
|
|||
|
|||
|
Fotki z planu:
http://www.filmweb.pl/news/Nowe+zdj%C4%9...p%22-64634 Oraz news na temat braku zakończenia: http://www.filmweb.pl/news/Film+inspirow...enia-69118 Ten wpis sugeruje mi jakimś przekazem podprogowym w stylu: "Kurde nie mamy scenariusza, zresztą od początku go nie mieliśmy, wymyślaliśmy wszystko na bieżąco, a teraz nie wiemy jak to zakończyć, tyle mamy pomysłów. Na szczęście jest Crunchips, jest impreza" :) Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
09-04-2011, 08:39 PM
|
|||
|
|||
|
Yeah pewnie było to już wiadomo od dawna, lecz ja dowiedziałem się dziś:P Efekty będzie tworzyć najlepsza ekipa od CGI pod słońcem: Industrial Light & Magic.
Przynajmniej CGI będzie na najlepszym możliwym poziomie. Z oceną reszty trzeba będzie poczekać do premiery. Coś mi się obiło o uszy, że w filmie mamy inwazję kosmitów, rasa obcych będzie miała źródła energii gdzieś na oceanie. Ludzie wysyłają 5 okrętów wojennych do walki:P Brzmi banalnie i coś mało tych okrętów:) Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
09-04-2011, 09:27 PM
|
|||
|
|||
Danus napisał(a):Przynajmniej CGI będzie na najlepszym możliwym poziomie.Oj Danus, Danus, kiedy ty w końcu zdejmiesz te różowe okulary? To że ILM robi efekty znaczy tyle, co nic, w jednych filmach tworzą powodujące opad szczęki CGI, w innych takie, które powoduje odruch wymiotny, więc skąd ta pewność że będzie na najlepszym możliwym poziomie? Najlepsze plakaty 2011 Najgorsze plakaty 2011 |
|||
|
09-04-2011, 10:21 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Coś mi się obiło o uszy, że w filmie mamy inwazję kosmitów To co, 10/10 w ciemno? ;) Fantastyka, filmy historyczne i era VHS. Cała reszta wyrywkowo i tylko od czasu do czasu. |
|||
|
09-04-2011, 11:57 PM
|
|||
|
|||
|
Zaraz, a czy to przypadkiem ten film nie ma być tym debiutem Rihanny na dużym ekranie?
Efekt ILM, dobrze wiedzieć :smile: May the Force be with You! |
|||
|
10-04-2011, 08:12 PM
|
|||
|
|||
Cytat:w innych takie, które powoduje odruch wymiotny, więc skąd ta pewność że będzie na najlepszym możliwym poziomie?W jedynych filmach w których CGI może powodować odruch wymiotny to akurat Nowa Trylogia SW. Reszta to już efekty na najwyższym poziomie. O efekty w tym filmie nie mam co się martwić. Będzie widowiskowo, będzie zrywać beret, tak czuję(200 baniek budżetu do czegoś zobowiązuje) Gieferg napisał(a):To co, 10/10 w ciemno? ;)Nie, jak na razie tylko żywe zainteresowanie pomieszane z podnieceniem:P Ewentualnie po seansie pomyślę nad oceną. Lawrence napisał(a):debiutem Rihanny na dużym ekranie?Chyba tak. Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
02-06-2011, 01:42 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Battleship(Peter Berg)
I już wiadomo kto skomponuje muzykę do tegoż filmu: Steve Jablonsky. A więc coś czuję, że muzycznie możemy mieć powtórkę z "Transformerów".
Steve Jablonsky napisze muzykę do Battleship May the Force be with You! |
|||
|
02-06-2011, 01:43 PM
|
|||
|
|||
|
Masakra. Niech go ktoś w końcu zastrzeli :P
Don't play with fire, play with Mefisto... http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617 |
|||
|
03-06-2011, 05:29 PM
|
|||
|
|||
|
Lepiej, żeby pisał muzykę, niż scenariusz, jak to uczynił (taką zmianę ról) Harald Kloser... Dla mnie powtórka z TRF-ów nie będzie zawodem, nic a nic. Dodam, że OST z jedynki leci co najmniej raz na tydzień od 4 lat, i to jedyny OST, który tak długo wałkuje bez objawów znudzenia.
Ostatnio widziane: The brave one 7/10 Sex story 5/10 44 minuty 5/10 The Town 9/10 Avengers 7/10 |
|||
|
03-06-2011, 06:08 PM
|
|||
|
|||
|
to już nie świadczy o Tobie najlepiej :P
Don't play with fire, play with Mefisto... http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617 |
|||
|
27-07-2011, 05:58 PM
|
|||
|
|||
|
May the Force be with You! |
|||
|
27-07-2011, 06:01 PM
|
|||
|
|||
|
Nie spodziewałem się po tym projekcie niczego dobrego, ale wow, po prostu wow. Brak mi słów by opisać jak bardzo to jest złe.
Najlepsze plakaty 2011 Najgorsze plakaty 2011 |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

/
/