|
Bitwa Warszawska 1920
|
|
31-05-2010, 06:26 PM
|
|||
|
|||
|
Bitwa Warszawska 1920
Dziad z PRL-u i "Bitwa Warszawska 1920 roku" CD. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1...fmana.html
1. tytuł jest debilny 2. "W filmie pojawią się żołnierze w mundurach z tamtego okresu, broń oraz pierwszy czołg, Renault FT 17" SZOK! To może być Wielki Film!!!11 3. "...W rolę tego małżeństwa wcielą się Natasza Urbańska i Borys Szyc." - hłe, hłe, no ale zawsze to lepiej niż Małaszyński i jakiś pasztet. 4. "...Pierwsze zdjęcia do filmu rozpoczną się pod koniec czerwca", "...Uroczystą premierę filmu "Bitwa Warszawska 1920" zaplanowano na koniec września przyszłego roku", czyli jakieś 14 miesięcy na nakręcenie i postprodukcję najdroższego polskiego filmu w historii (20mln zł!!!!11) 5. Z 3D już się kiedyś śmiałem... |
|||
|
31-05-2010, 06:38 PM
|
|||
|
|||
|
Plus jaki widzę to obecność Idziaka. Może wreszcie kino polskie doczeka się dobrych, umiejętnie skręconych scen batalistycznych.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu. |
|||
|
31-05-2010, 06:42 PM
|
|||
|
|||
|
"Bitwa Warszawska 1920 roku" - ależ to logiczny tytuł, bo przecież musi być wiadomo że nie chodzi o Bitwy Warszawskie z lat 1952, 1961, 1978 i 2001.
Najlepsze plakaty 2011 Najgorsze plakaty 2011 |
|||
|
31-05-2010, 06:44 PM
|
|||
|
|||
Perfik napisał(a):Natasza UrbańskaNie ma szans, takie beztalencie zatopi każdy film...A tu jeszcze główna rola... "Boski prototyp. Mutant, który nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć." |
|||
|
31-05-2010, 06:45 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Może wreszcie kino polskie doczeka się dobrych, umiejętnie skręconych scen batalistycznych.Z 20 żołnierzami, jednym- góra dwoma czołgami i trzema rozpryskami piachu imitującego wybuchy jak najdalej od aktorów. Tak pewnie będzie wyglądać ta nasza wspaniała scena batalistyczna. A to wszystko nakręcone w technice 3D. Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
31-05-2010, 06:46 PM
|
|||
|
|||
Snappik napisał(a):Plus jaki widzę to obecność Idziaka. Może wreszcie kino polskie doczeka się dobrych, umiejętnie skręconych scen batalistycznych. Z gówna bata nie ukręcisz... czy jakos tak. Przy takim śmiesznym budżecie i planach na kręcenie tego w 3D nie liczył bym na to. - Valkyrie - 7/10 - Shame - 8/10 - Like Crazy - 7+/10 - Mission: Impossible - Ghost Protocol - 6/10 - Immortals - 7/10 |
|||
|
31-05-2010, 06:48 PM
|
|||
|
|||
|
Akurat w "OiM" Hoffmana były dość dobre (choć było ciut za dużo statycznych ujęć), więc cieszy mnie wybór reżysera. Ciekawi mnie natomiast co będzie z muzyką, bo (znowu o mej miłości do "Ogniem i mieczem") w "OiM" muzyka Krzesimira Dębskiego była na równym poziomie z chociażby Johnem Williamsem". Tylko te 3D..... ale zwróci się bo, moi drodzy, pamiętajmy o szkolnych pielgrzymkach do kin.
"Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
31-05-2010, 06:50 PM
|
|||
|
|||
|
Wiadomo, że się zwróci (zakladając, że w ogóle powstanie) "data uroczystej premiery" nie jest przecie przypadkowa ;)
- Valkyrie - 7/10 - Shame - 8/10 - Like Crazy - 7+/10 - Mission: Impossible - Ghost Protocol - 6/10 - Immortals - 7/10 |
|||
|
31-05-2010, 06:59 PM
|
|||
|
|||
|
Rzeczywiście. Nie zrobili w sierpniu, w dniach odpowiadających Bitwie, tylko pod koniec września - by nawet pierwszoklasiści w nowo powstałej klasie grupowo poszli.
"Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
31-05-2010, 07:07 PM
|
|||
|
|||
|
najniebezpieczniejszy jest Hoffman. "Ogniem i mieczem" i "Stara Baśń" były słabo wyreżyserowane i jeszcze gorzej zmontowane. Sam budżet, kostiumy, scenografia i nieźli aktorzy filmu nie zrobią. Facet niestety nie potrafi robić nowoczesnego kina. Z całym szacunkiem ale nie każdy ~78-latek jest Clintem.
Celuloidowi Fetyszyści: Seks, perwersja, krew |
|||
|
31-05-2010, 07:38 PM
|
|||
|
|||
|
starszego dziada z PRLu nie mogli ekshumować?
ale i tak sukces, że Wajda tego nie kręci. Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
31-05-2010, 07:47 PM
|
|||
|
|||
|
komunizm wiecznie żyw:
Walory artystyczne, heroiczne postawy ludzkie oraz edukacyjny charakter filmu nadają mu uniwersalne przesłanie, wzbogacając tym samym naszą kulturę narodową, umacniając jej tradycję historyczną i wnosząc do kultury państw europejskich naszą tożsamość narodową. Przesłanie filmu stanie się ważnym wkładem Polski do wzbogacenia europejskiej różnorodności kulturowej. Wydarzenia wojny polsko-sowieckiej poszerzą wiedzę o historii Europy, a jest to szczególnie ważne w dobie jednoczenia się państw Unii Europejskiej i przyjmowania nowych członków. http://www.osen.pl/projekty/bitwa-warsza...iczne.html normalnie leżę i kwiczę. EDIT Koszt produkcji filmu fabularnego pt.: âBitwa Warszawska 1920â kształtuje się na poziomie 20 541 364- PLN (brutto) i współfinansowany będzie przez: - Polski Instytut Sztuki Filmowej - 9.000.000,- PLN dotacja, na pokrycie kosztów filmu netto / bez podatku VAT super! będę współfinansował Sztukę Polską. jak zajebiście. Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
31-05-2010, 07:55 PM
|
|||
|
|||
|
Dziwny ten artykuł. Bardzo dziwny. Mam wrażenie że ktoś nie ma pojęcia o czym pisał. Wygląda to jakby było tłumaczone translatorem :mrgreen:
"Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
31-05-2010, 07:59 PM
|
|||
|
|||
|
a ja niestety mam wrażenie, że ktoś doskonale wiedział, co pisze, ba, że pisał to, będąc święcie przekonamym, że uczestniczy w czymś wielkim. gorąco polecam lekturę poniższego zarąbistego tekstu:
Kononowicz pod Grunwaldem na stronie Serwisu specjalnego poświęconego realizacji filmu Jerzego Hoffmana "Bitwa Warszawska 1920" do pełni epy brakuje tylko zdjęcia tow. Gomułki. Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
31-05-2010, 08:18 PM
|
|||
|
|||
|
Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
31-05-2010, 08:19 PM
|
|||
|
|||
|
Świetny artykuł z ZP wygrzebałeś! Nawet nie miałem pojęcia o aż tak wyjątkowo kretyńskich planach.
"Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
31-05-2010, 09:27 PM
|
|||
|
|||
|
Ej ja wiem, że jestem laikiem, ale jak to działa, że produkcja filmu kończy się 31.12.2011, a jego premiera odbywa sie 3 miesiące wcześniej?
No i 60 dni zdjęciowych, to trochę mało na nakręcenie 6-godzinnego serialu (no chyba, że takowego nie ma w planach - to szacun) - Valkyrie - 7/10 - Shame - 8/10 - Like Crazy - 7+/10 - Mission: Impossible - Ghost Protocol - 6/10 - Immortals - 7/10 |
|||
|
31-05-2010, 10:00 PM
|
|||
|
|||
gazeta.pl napisał(a):Za miesiąc ruszają zdjęcia do najnowszego filmu Jerzego Hoffmana. (...) Pierwsze zdjęcia do filmu rozpoczną się pod koniec czerwca w Podkowie Leśnej pod Warszawą w zabytkowym dworku.A to ciekawe info, bo w Sierpcu już jakiś miesiąc temu kręcili :lol: http://www.imdb.com/name/nm4410494/ |
|||
|
31-05-2010, 10:03 PM
|
|||
|
|||
|
slepy51, wrzuć ino jakieś fotosy z planu, abyśmy wspólnie mogli podziwiać rozmach tej ludowej superprodukcji, dofinansowanej z budżetu.
Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
31-05-2010, 10:09 PM
|
|||
|
|||
Mental napisał(a):super! będę współfinansował Sztukę Polską. jak zajebiście. Już od dawna to robisz tylko widać nie wiedziałeś :) ... |
|||
|
31-05-2010, 10:15 PM
|
|||
|
|||
|
A ja się pochwalę, że bedąc w wojsku wystąpiłem z moją jednostką w filmie bodajże "Generał Nil". Zabrali nas Starami (nie mówiąc dokąd jedziemy), na jakąś zapyziałą stacje kolejową. Tam dali nam stare mundury i kazali przejść przed kamerami.
Tak się w Polsce kreci filmy. Pewnie zaksięgowali nas jako statystów i za kazdego zwineli po kilkadziesiąt złotych. - Valkyrie - 7/10 - Shame - 8/10 - Like Crazy - 7+/10 - Mission: Impossible - Ghost Protocol - 6/10 - Immortals - 7/10 |
|||
|
31-05-2010, 10:20 PM
|
|||
|
|||
Mental napisał(a):slepy51, wrzuć ino jakieś fotosy z planu, abyśmy wspólnie mogli podziwiać rozmach tej ludowej superprodukcji, dofinansowanej z budżetu.Rozmach z tego co słyszałem rzeczywiście był potężny, nawet na alko dla statystów trochę kasy poszło, żeby grali naturalniej i nie byli zestresowani :lol: Ogólnie to po fotach, których kumpel trochę na planie porobił, to mi całość na polskie "Public Enemies" wygląda: :lol: Ja na castingu byłem ale na planie się nie pojawiłem bo akurat dzwonili jak po nocach w deszczu kręcili i z tego co mnie doszły słuchy, to dosyć kiepsko płacili. Wiem też, że często robili ludzi w wała kończąc zdjęcia jeszcze przed ich rozpocząciem, oczywiście po kilku godzinach wmawiania wszystkim, że zaraz zaczynają. Profesjonalizm po polsku :lol: http://www.imdb.com/name/nm4410494/ |
|||
|
01-06-2010, 12:04 AM
|
|||
|
|||
|
Najgorsze jest to, że temat bitwy warszawskiej z 1920 r. to materiał na zajebistą historię, z ogromnym potencjałem dramaturgicznym, zdjęciowym, aktorskim i każdym innym, wreszcie okazja do zrobienia czegoś zrozumiałego dla zagranicznego widza i naprawdę jakiegoś tam wypromowania polskiej kultury.
Ale niestety... |
|||
|
01-06-2010, 10:39 AM
|
|||
|
|||
|
Foty mega epickie. Szykuję się naprawdę porządny kupsztal z Olbrychskim jako Piłsudskim, Szycem i Urbańską, a do tego w 3D.
3D po Polsku bez Bagińskiego ... sr** na ten film. Top 11: Reservoir Dogs, Fight Club, Godfather, Forrest Gump, Seven, Pianist, Platoon, Blade Runner, Raiders of the Lost Ark, Psy, Drive |
|||
|
01-06-2010, 02:56 PM
|
|||
|
|||
|
http://www.imdb.com/name/nm4410494/ |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »