Odpowiedz 
Black Sheep
22-11-2007, 10:27 PM
22-11-2007 10:27 PM
Black Sheep
Po przeczytaniu dyskusji o horrorach na Esensji, gdzie Black Sheep był wymieniany jako film "który wydepcze nową, ciekawą ścieżkę" stwierdziłem, że muszę to zobaczyć. W końcu o jakiś powiew świeżości w tym gatunku jest naprawdę trudno.

To co zobaczyłem... zresztą co ja wam będę się spowiadał. Wystarczy, że powiem wam, że to film o zmutowanych genetycznie owcach, które pożerają ludzi, a ci którym udało się przeżyć atak wełniaków zamieniają się w wielkie owcołaki. Dodajcie do tego garść najbardziej ogranych klisz z horrorów, jedno supertajnelaboratorium w stodole na środku pola, trzymajcie na wolnym ogniu przez półtorej godziny i macie już pełną wizję.

Dla mnie, jako fana kiczowatego kina klasy B to coś wspaniałego, a ostatni raz tak śmiałem się chyba na Zabójczych klownach z kosmosu. Warte wspomnienia jest to, że całość stoi na całkiem niezłym poziomie pod względem technicznym, a i muzyka znacznie odbiega od poziomu tego typu produkcji.

Stronka:
http://www.blacksheep-themovie.com/

Plakacik:
[Obrazek: blacksheepposterzw8.th.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
23-11-2007, 08:04 PM
23-11-2007 08:04 PM

kiedy czytałem ten tekst z esencji, bardzo spodobał mi się screen zapodany tam. Był... hmm.. Creepy :) A jeśli ty mówisz że dobry, ściągam.

I felt like putting a bullet between the eyes of every Panda that wouldn't screw to save its species.

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
04-01-2008, 06:28 PM
04-01-2008 06:28 PM

hehehe mialem ta przyjemnosc(tak to byla przyjemnosc) Powiem ze to jest swietna komedia gore. Naprawde polecam ja wszystkim ktorzy chca sie posmiac
z kolega,i przy piwku w zimowy wieczor.

Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
21-09-2010, 04:03 PM
21-09-2010 04:03 PM

No, w sumie taki przeciętniak wyszedł. Mało śmieszny film w którym twórcy zawierzyli, że temat zabójczych owiec to filmowy samograj. Ale po końcowym efekcie to widać, że nie jest.

Ignorancja jest błogosławieństwem
21-09-2010, 06:46 PM
21-09-2010 06:46 PM

Oglądałem w 2007 i w sumie nic nie pamiętam, ale kołacze mi się, że film był OK, choć po trailerze byłem nakręcony na coś fajniejszego. Ale w końcu gdzie jeszcze występują owcołaki :D

Mateusz "Craven" Wielgosz
http://craven.pl
"I walk alone and do no evil, having only a few wishes, just like an elephant in the forest."
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości