|
Ciacho
|
|
09-01-2010, 11:00 PM
|
|||
|
|||
|
Ciacho
Przyszło mi obejrzeć w kinie polską komedię, afiszowaną hasłem: "W końcu dobra komedia".
Z góry zaznaczę - że zwiastun (seria gagów) nie pokazuje wiele, jeśli o charakter komedii się rozchodzi. A przyszło mi obejrzeć bardzo dobrą, głupią komedię i, jak na polskie warunki filmowe, nietuzinkową. Owszem - nie obeszło się bez wpadek, ale ogólnie oceniam ją bardzo dobrze... W skrócie: Film opowiada absurdalną historię trzech braci i siostry, która wpadła w nie lada tarapaty. Bracia, nie do końca normalni i rozgarnięci, próbują ją z tych tarapatów wyciągnąć. To tyle, żeby nie spojlerować - fabuła jest pokręcona w granicach rozsądku, ale postaci... no to już inna bajka - scenarzyści coś brali przed stworzeniem scenariusza - na bank! Producenci użyli sporego wachlarza możliwości: plejada polskich gwiazd (wiadomo!), świetna muzyka, świetne CGI (!), dwa REWELACYJNE Camea i coś jeszcze... całą masę dorysowanego humoru! Paweł Małaszyński zagrał w pewien sposób fenomenalnie - jego postać, którą w zwiastunie uznałem za najsłabsze ogniowo, błyszczy i dźwiga film. Tomasz Karolak gra po swojemu, ale doskonale oddaje graną postać, a Danuta Stenka, chociaż jest chwilę na ekranie, jest jak zawsze - doskonała. Uśmiałem się do łez i coś czuję, że powoli łamie się u nas zasadę, że warto robić tylko komedie - ten film to głupia komedia, taka nieco parodia. Nie obyło się bez wpadek. Jak zawsze jest Radio ZET, czyli kryptoreklamy, trochę kawałów wplecionych w fabułę (dwa totalnie bez celu), i jest Marta Żmuda-Trzebiatowsta (tak to się pisze?) - najsłabsze ogniowo tej produkcji. Kobieta nadaje się do seriali telewizyjnych, chociaż w scenie rozbieranej... hmhmmmm.... Momentami były sceny, w których reżyser nie za bardzo wiedział, jak je poprowadzić i wyszły dłużyzny, ale na szczęście, nie było ich wiele. I rzecz ostatnia: nie wiem, skąd TAK GŁUPI TYTUŁ, nie mający wiele wspólnego z filmem (o ile w ogóle ma... a jedna scena, która ma niby to wytłumaczyć... hmm...) Jak na polskie realia, film ma u mnie 8/10 - i to mocne 8! PS: Jedne CAMEO w filmie spowodowało, że cała sala po prostu zaczęła tak chichotać, że śmiem twierdzić iż tym zabiegiem reżyser przyćmił połowę filmu. Ale i tak wyszło pięknie :) Ostatnio widziane: The brave one 7/10 Sex story 5/10 44 minuty 5/10 The Town 9/10 Avengers 7/10 |
|||
|
09-01-2010, 11:04 PM
|
|||
|
|||
|
Zdradzisz w spoilerze to cameo? : )
I felt like putting a bullet between the eyes of every Panda that wouldn't screw to save its species. |
|||
|
09-01-2010, 11:14 PM
|
|||
|
|||
|
Ostatnio polskie filmy po których spodziewałem się najgorszego nie okazują się wcale złe, ale Ciacho wygląda mi na stolec potężnego kalibru.
Najlepsze plakaty 2011 Najgorsze plakaty 2011 |
|||
|
09-01-2010, 11:34 PM
|
|||
|
|||
|
Ostatnio widziane: The brave one 7/10 Sex story 5/10 44 minuty 5/10 The Town 9/10 Avengers 7/10 |
|||
|
09-01-2010, 11:35 PM
|
|||
|
|||
|
Osz kurna : )
Muszę przyznać że nie dziwię się reakcji publiczności :) I felt like putting a bullet between the eyes of every Panda that wouldn't screw to save its species. |
|||
|
14-01-2010, 08:01 PM
|
|||
|
|||
|
Jak dla mnie słabizna. Scena początkowa zamiast zabawna była żałosna i żenująca. Zabawny był widok zapomnianego Krzysztofa K., fragmenty ze szpitala, czyli ogólnie mówiąc wszystkie fragmenty ze zwiastunów.
"Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
16-01-2010, 03:58 PM
|
|||
|
|||
|
...
|
|||
|
16-01-2010, 05:46 PM
|
|||
|
|||
|
syzyf, oglądałeś dzisiaj Kinomaniaka? :wink:
|
|||
|
16-01-2010, 08:07 PM
|
|||
|
|||
|
Zgadza się - lepiej bym tego ścierwa nie ujął
|
|||
|
16-01-2010, 10:55 PM
|
|||
|
|||
|
A może Syzyf to Pietras:P
Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
17-01-2010, 10:32 AM
|
|||
|
|||
|
Tez tak myślę. Syzyf, ujawnij się! Nie wierzę, że byś tak zaryzykował i kropka w kropkę skopiował wypowiedź Pietrasa. :smile:
|
|||
|
17-01-2010, 12:54 PM
|
|||
|
|||
|
Bo tu się buńczuczni ludzie spotykają, a nie dałny jak Ty. Forum AA |
|||
|
17-01-2010, 07:02 PM
|
|||
|
|||
|
Tak przy okazji, to żenada, że Kinomaniaka poza TV4 o 12:00 w niedzielę i powtórką w sobotę nie można nigdzie obejrzeć w Internecie.
syzyf napisał(a):Dotychczas uważałem, że 'Gulczas jak myślisz" to najgorszy polski film To "Gulczas a jak myślisz" czy: Phlogiston2 napisał(a):http://www.film.org.pl/osobie/syzyf.html "Lejdis", "Chłopaki nie płaczą" ? Avatar: Jamajka 16 grudnia; Katar, Syria 17 grudnia ............................. Polska 25 grudnia ...:::Imperial-Cinepix:::... |
|||
|
17-01-2010, 07:12 PM
|
|||
|
|||
|
Ronaldinho, Kinomaniak leci w sobotę o 12.30 i środę powtórka o 13.30 :wink:
|
|||
|
17-01-2010, 07:18 PM
|
|||
|
|||
|
Dawno nie oglądałem, właśnie przez te godziny. W środę jestem na zajęciach o tej porze, a ostatnio w weekendy zazwyczaj zajebany projektami z kierunkowych przedmiotów.
Avatar: Jamajka 16 grudnia; Katar, Syria 17 grudnia ............................. Polska 25 grudnia ...:::Imperial-Cinepix:::... |
|||
|
17-01-2010, 09:35 PM
|
|||
|
|||
Ronaldinho napisał(a):"Lejdis", "Chłopaki nie płaczą"wszystko, przyznasz że różnica jest tylko w tytule |
|||
|
17-01-2010, 10:31 PM
|
|||
|
|||
|
Chłopaki nie płaczą i Lejdis wrzucone do jednego wora... :???:
Takiego Poligona "Chłopaki..." śmieszą nawet za którymś razem; wiadomo, nie wszystkie żarty są najwyższych lotów, wiadomo, że to "Pulp Fiction dla ubogich", ale mimo wszystko ten film ma w sobie to coś, co wielu przyciąga do ekranu. Coś czego później Lubaszenko nie umiał wykrzesać. Co do Lejdis- najgorszy film może nie, ale pierwsza setka "haniebnej listy"- z pewnością. Bo tu się buńczuczni ludzie spotykają, a nie dałny jak Ty. Forum AA |
|||
|
18-01-2010, 10:34 AM
|
|||
|
|||
Phlogiston2 napisał(a):"Chłopaki..." śmieszą nawet za którymś razemKwestia gustu |
|||
|
18-01-2010, 09:31 PM
|
|||
|
|||
|
Zarówno "Chłopaki..." jak i "Lejdis" są sprawnie zrobione i zagrane. Jest mnóstwo o wiele gorszych polskich filmów z "Gulczasami" i "Yyrkami" na czele.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

/
/