|
Kim chciałbyś być jak urosną ci włosy na jajach?
|
|
21-05-2010, 11:03 PM
|
|||
|
|||
|
Kim chciałbyś być jak urosną ci włosy na jajach?
idea przewodnia wątku jest następująca: wklejamy foty ulubionych bohaterów filmowych (ewentualnie bohaterek) i koniecznie piszemy uzasadnienie, czemu akurat ten bohater i czemu chciałbyś być taki jak on po przekroczeniu pełnoletniości.
Neil McCauley były komandos, złodziej, morderca. uwielbiam go. gość kierujący się kodeksem, jego słowo się liczy, mówi, co myśli, zawsze dotrzymuje umów, no i przede wszystkim kończy rozmowy telefoniczne tak jak ja zwykłem to robić: There is a dead man on the other end of this fuckin' line. Omar The Little ![]() wolny strzelec, kowal własnego losu, nikomu się nie kłania, nie przeklina - jedna z najlepiej napisanych i zagranych postaci w historii kina (walić telewizje). cenię go za wszystko, a w szczególności za mega celne życiowe spostrzeżenia: I'm just like you. I got the shotgun, you got the briefcase. Agent Winstead ![]() urzędnik państwowy z gatunku tych niezbędnych, uosobienie surowości i sprawiedliwości prawa oraz epy i kultu Teksasu. scena jego wysiadki z pociągu w Public Enemies należy do najklawszych, jakie widziałem w 2009 roku. największym, niewybaczalnym błędem PE było uczynienie z tej postaci bohatera drugoplanowego. na pytanie nieznanych mi kobiet, czy byłem jednym z tych, którzy zastrzelili ich ukochanego męża/faceta, zawsze odpowiadam tak samo: That's right. One of 'em. Walter Kowalski ![]() bo się z nikim nie pierdoli i ma najlepsze one linery na świecie. Porter ![]() bo chce odzyskać swoje $ 70 tysiączków, a to zawsze dobry objaw. Not many people know what their life's worth is. I do. Seventy grand. That's what they took from me. And that's what I was going to get back. Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
21-05-2010, 11:09 PM
|
|||
|
|||
Mental napisał(a):Omar The Little chcesz zostać gejem? :F Im częściej na mnie kamieniem rzucicie, sami złożycie stos - - stanę na szczycie. |
|||
|
21-05-2010, 11:13 PM
|
|||
|
|||
|
gdyby bycie gejem wiązało się ze staniem się Omarem - mógłbym w ostateczności rozważyć taką opcje:)
Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
21-05-2010, 11:36 PM
|
|||
|
|||
|
Dlaczego po prostu nie nazwałeś tematu "Ulubieni bohaterowie filmowi"?
|
|||
|
21-05-2010, 11:43 PM
|
|||
|
|||
|
bo chciałem być śmieszny i wymyśliłem tytuł bardziej cool.
Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
21-05-2010, 11:45 PM
|
|||
|
|||
|
Kiedyś napisałbym, że Aragornem, ale i tak by jej nie podołał:
![]() Gdybym był taki, jak Hit-Girl nie bałbym się chodzić po nocy w obcym mieście. Szczególnie po nocach nie chodzę, tak czy owak, ale może gdybym umiał robić takie rozpsiajuchy, jak ona to bym zaczął. Chciałbym tak jak ona robić nożami, bić, kopać, skakać po ścianach, mordować bez mrugnięcia okiem i rzucać takie zajebiste one-linery, jak ona :) "...matka rodzi człowieka, matka go karmi. Potem karmi go ziemia i ziemia go przenika, za każdym razem zostawiając szczyptę pyłu, aż w końcu człowiek nie jest już dzieckiem matki, lecz ziemi." R.S. Bakker - "Mrok, który nas poprzedza" |
|||
|
21-05-2010, 11:58 PM
|
|||
|
|||
|
nie wiem, jak facet może się utożsamiać z nastolatką-bachorem w peruce z opaską na oczach. to już zboczenie większe niż utożsamianie się ze Shrekiem czy Wall-E. nie sądziłem, że ten topic zejdzie na psy w tak błyskawicznym tempie:)
|||
|
22-05-2010, 12:08 AM
|
|||
|
|||
|
Choć raz ja się postarałem :P
"...matka rodzi człowieka, matka go karmi. Potem karmi go ziemia i ziemia go przenika, za każdym razem zostawiając szczyptę pyłu, aż w końcu człowiek nie jest już dzieckiem matki, lecz ziemi." R.S. Bakker - "Mrok, który nas poprzedza" |
|||
|
22-05-2010, 08:23 AM
|
|||
|
|||
|
kurde, zapomniałem!
jakiekolwiek uzasadnienie nie odda tego, co można obejrzeć w retrospekcjach Godfathera part II. Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
22-05-2010, 09:40 AM
|
|||
|
|||
|
Póki co niespełnione marzenie by być nim:)
Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
22-05-2010, 12:03 PM
|
|||
|
|||
|
"Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
22-05-2010, 12:44 PM
|
|||
|
|||
|
Ale pytanie brzmi: "Kim chciałbyś być" a nie "Co chciałbyś mieć" :)
"...matka rodzi człowieka, matka go karmi. Potem karmi go ziemia i ziemia go przenika, za każdym razem zostawiając szczyptę pyłu, aż w końcu człowiek nie jest już dzieckiem matki, lecz ziemi." R.S. Bakker - "Mrok, który nas poprzedza" |
|||
|
22-05-2010, 01:15 PM
|
|||
|
|||
|
wiedziałem, że ten wątek rychło przerodzi się w mega beke.
wy nigdy nie traktujecie moich wątków poważnie, a to mnie bardzo boli. Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
22-05-2010, 01:53 PM
|
|||
|
|||
Mental napisał(a):wiedziałem, że ten wątek rychło przerodzi się w mega beke. Jak traktować poważnie skoro na wstępie wyczerpałeś wszystkie możliwe kombinacje tru-twardziela z zasadami, który niczego się nie boi i ma w dupie system?:) I się dziwisz, że niektórzy chcą być Hit Girl. Ja dla odmiany wkleję o to tego Pana: Uzasadnienie: John Smith to twardy skurczybyk, który nie boi się pociągnąć za spust gdy ktoś go podkurwi. Na dodatek ma tak pospolite nazwisko, że może w łatwy sposób oszukać urząd skarbowy :) Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu. |
|||
|
22-05-2010, 02:32 PM
|
|||
|
|||
Kto oglądał Firefly/Serenity nie potrzebuje uzasadnienia. Reszta niech obejrzy, bo nie chce mi się tłumaczyć. Richard Gere's a real hero of mine. Sting. Sting would be another person who's a hero. The music he's created over the years, I don't really listen to it, but the fact that he's making it, I respect that. |
|||
|
22-05-2010, 02:43 PM
|
|||
|
|||
Mental napisał(a):wy nigdy nie traktujecie moich wątków poważnie, a to mnie bardzo boli.Mogę cię przytulić skoro taki smutny jesteś :razz: . A poza tym: Co jest nie tak?! Zdjęcie jest? Jest. Opis jest? Jest. To TY nie traktujesz naszych odpowiedzi poważnie :mrgreen: "Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
22-05-2010, 02:55 PM
|
|||
|
|||
Snappik napisał(a):Jak traktować poważnie skoro na wstępie wyczerpałeś wszystkie możliwe kombinacje tru-twardziela przyznaje - zachowałem się jak egoista. przepraszam:) Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
22-05-2010, 03:20 PM
|
|||
|
|||
Mental nie wyczerpał wyborów. Dopiero ja to zrobię. Komentarz chyba zbędny. Nieosiągalne marzenie każdego kujona. Nieosiągalne marzenie każdego prywatnego detektywa, byłego agenta Secret Service. IF YOU DON'T AGREE WITH ME, YOU CAN FUCK OFF. |
|||
|
22-05-2010, 03:25 PM
|
|||
|
|||
|
Kim ja chciałbym być?
Tym co kolega powyżej wkleił między innymi. Bo nie boi się walczyć o to co uznaje za słuszne. Bo jest pyskaty Bo jest konsekwentny i wzbudza strach kim jeszcze? Kayserem Soze, ale zdjęcia nie wkleję :razz: Bo tu się buńczuczni ludzie spotykają, a nie dałny jak Ty. Forum AA |
|||
|
22-05-2010, 04:29 PM
|
|||
|
|||
|
"Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
22-05-2010, 05:19 PM
|
|||
|
|||
|
O ile wszystkie poprzednie postaci mogą mieć jakieś odniesienie do naszego życia, można się na nich wzorować, to w jaki sposób można być Vaderem i go naśladować?
|
|||
|
22-05-2010, 05:24 PM
|
|||
|
|||
|
Symbolika mój drogi- każdy popełnia błędy, po czym ponosi tego konsekwencje i często się "nawraca" - to że był mega zły uznajmy za "Symbolikę" bądź "metaforę" mniejszych czynów. Dobra starczy tej podniosłej, pełnej patosu głupoty :D Vader jest najlepszy ;P
Skoro jesteśmy przy Gwiezdnych Wojnach, warto wspomnieć o tym panu:
"Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
22-05-2010, 06:38 PM
|
|||
|
|||
|
Han już lepiej, lubię go, ale z GW wybrałbym Yodę, ewentualnie R2D2 <ok>
Tak naprawdę wymiatają: Idealna postać, ma dosyć mało czasu jak na tak długi serial, ale gdy już się pojawia to każde wypowiedziane przez niego zdanie, każdy przeprowadzony dialog aż kipi na pierwszym miejscu mądrością, na drugim zajebistością a dalej jeszcze poczuciem humoru czarnym jak smoła. Postać może nie do końca godna naśladowania(zginął przecież przez papierosa!), parę grzeszków na sumieniu ma(jeden z moich ulubionych odcinków SFU -1x06 The Room - kto z nas nie marzył o takim pokoiku?), ale idealnych ludzi to w słabych filmach polecam szukać. Jego mała obecność w serialu działa na wyobraźnię każdego fana SFU niezwykle stymulująco. Dzięki temu każdy widzi jego życie troszeczkę przez pryzmt własnego i układa niedopowiedziany życiorys Nathaniela seniora wedle własnego uznania - postać arcydzieło. Jeśli myślicie, że Cartman to największy kozak w całym South Park, to się grubo mylicie, albo po prostu nie oglądaliście najlepszych odcinków z udziałem Randy'ego - w 13. i 14. sezonie z odcinka na odcinek podnosi poprzeczkę zajebistości na nieosiągalne dla nikogo innego poziomy. Tak na marginesie to uważam, że Randy to w prostej linii bardziej hardcore'owa wersja Homera Simpsona, a sporo dalej(głównie przez ciężar gatunkowy) do Nathaniela Fishera - dosyć podobny sposób podejścia do życia i rodziny. |
|||
|
22-05-2010, 07:00 PM
|
|||
|
|||
|
A Jar-Jar? :mrgreen:
"Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
22-05-2010, 10:05 PM
|
|||
|
|||
|
Ja mam różne dni od tych złych, kiedy wyskoczyłbym na jakąś opuszczoną autostradę i pozabijał trochę nierozgarniętych kierowców.
![]() Do trochę lepszych, gdy pozabijam tych cholernych niedzielnych driverów i poszukam sobie jakiegoś wielkiego gnata na sporego skur...yna. ![]() Ale najbardziej, pewnie jak każdy, to bym chciał być jak: ![]() Teraz wyczerpano twardzieli. No pewnie powinien pojawić się jeszcze: ale takie poziomu nikt nigdy nie osiągnie... "Boski prototyp. Mutant, który nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć." |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

/
/

![[Obrazek: omar1.jpg]](http://whatsontv.co.uk/blogs/tvspy/wp-content/blogs.dir/2/files/the-wire-series-5/omar1.jpg)
![[Obrazek: winstead10.jpg]](http://img340.imageshack.us/img340/5973/winstead10.jpg)
![[Obrazek: gran-torino.jpg]](http://thefilmist.files.wordpress.com/2009/08/gran-torino.jpg)
![[Obrazek: payback_pg01.jpg]](http://i.cdn.turner.com/v5cache/TNT/Images/payback_pg01.jpg)

![[Obrazek: hit_girl_costume_350.jpg]](http://www.wired.com/images_blogs/underwire/2010/04/hit_girl_costume_350.jpg)

![[Obrazek: hannahmon_epehph.jpg]](http://ifotos.pl/mini/hannahmon_epehph.jpg)

![[Obrazek: vader_epenhx.jpg]](http://ifotos.pl/mini/vader_epenhx.jpg)

![[Obrazek: han_epesnw.jpg]](http://ifotos.pl/mini/han_epesnw.jpg)
![[Obrazek: hitcher_banner.jpg]](http://www.johntedwards.com/wp-content/uploads/2007/01/hitcher_banner.jpg)
![[Obrazek: vlcsnap-7626373.jpg]](http://ronnietucker.co.uk/midnightshowing/wp-content/uploads/2009/04/vlcsnap-7626373.jpg)
![[Obrazek: jones.jpg]](http://www.sconefest.com/john/blog/favorites/jones.jpg)