|
Kupić, nie kupić, gdzie kupić...
|
|
18-01-2007, 07:35 PM
|
|||
|
|||
|
Kupić, nie kupić, gdzie kupić...
Czasem się zdarza że się trafi na jakieś fajne wydanie dobrego filmu i ręka sama sięga po portfel... czasem człowiek się ocknie jak zobaczy cenę, czasami już w domu :twisted: a czasami nawet nie pomyśli o tym ile kasy własnie wtopił :lol: oczywiście wszystko zależy od stanu zasobności portfela danej osoby i oczywiście tego jak bardzo nam zalezy na danym filmie.
W tym temacie chciałbym pogadać na temat tego rodzaju zakupów, takich sytuacji w której długo się wahamy potem coś w końcu kupujemy/ewentualnie rezygnujemy/po namyśle wracamy i jednak kupujemy. Chodzi oczywiście o filmy. Miałem tego rodzaju wątpliwości przy zakupie Predatora SE jakiś rok temu, ale jak już przesyłka dotarła wyrzutów sumienia już dawno nie było ;] Ostatnio szukając świątecznyh prezentów trafiłem na Alieny, wydanie z dwoma wersjami na płycie. Zaraz po świetach kupiłem dwie pierwsze + robocopa. stówa wypłynęła z portfela, zabolało... Zaraz potem musiałem sobie dokupić do kompletu A3 no bo jak tak zostawić trylogię niekompletną na półce... Natoamiast pod choinką znalazłem Batman Returns 2DVD no i chciał nie chciał trzeba było dokupić też jedynkę...myślałem najpierw, ok, poczekam na kolejną wypłatę, a potem - ale po co? |
|||
|
18-01-2007, 08:07 PM
|
|||
|
|||
|
bardzo rzadko kupuje dvd, choć w empikach mam 25% zniżkę 8) jeśli już coś kupię to albo jest to rzecz wcześniej przeze mnie niewidziana i której szczerze chciałbym poświęcić więcej czasu [np. boxy z dokumentami Kieślowskiego albo Karabasza], albo film, do którego będę chętnie wracał więcej niż 5 razy w najbliższych dwóch latach [a takich filmów jest niewiele]. innymi słowy - wiele chciałbym mieć, kasa pewnie by się znalazła, ale tak naprawdę nie jest mi to do szczęścia i życia potrzebne.
poza tym zawsze wolałem kupić książkę niż dvd - przedział cenowy podobny, a więcej radości i pożytku 8) Celuloidowi Fetyszyści: Cannes super jak zawsze |
|||
|
27-01-2007, 01:35 PM
|
|||
|
|||
|
Jak narazie mialem taką dziką sytuacje raz. Jestem sobie w centrum handlowym (dokladnie w empiku) i w sumie nic szczegolnego nie chcialem. nagle spojrzalem na pólke: "X-men: Last Stand". Cena: 59 zl, patrze w głąb portfela mam 50 zl :evil:. Chowam płytę w głąby pułki 8). Telefon to mamy- nie odbiera, biegne do ojca delikatnie proponuje, aby pożyczył mi dyche. Biegne z powrotem do empika, łapie dvd i do kasy :).
|
|||
|
27-01-2007, 01:43 PM
|
|||
|
|||
|
Dzisiaj wybrałem się do MediaMarkt po Rambo III. Ale jakoś rzucił mi się w oczy również Batman begins za 35 zeta, którego też miałem w planach. Spędziłem przy regale parę dobrych minut bijąc się z myślami. No ale w końcu i tak bym go kupił, a skoro miałem ze sobą wystarczająca ilośc kasy więc wyszedłem z pustym portfelem i dwoma filmami :roll:
|
|||
|
27-01-2007, 02:34 PM
|
|||
|
|||
|
ja wersja BB? z komiksem, z muzyka, zwykla?
|
|||
|
27-01-2007, 02:37 PM
|
|||
|
|||
|
Zwykła, aż tak mi nie zależy na bajerach żeby dopłacać.
|
|||
|
27-01-2007, 02:38 PM
|
|||
|
|||
|
W Empiku dosyć długo leżał "Batman Begins" w pięknym kartoniku, 2 DVD + CD z soundtrackiem, za 50,00 PLN. Ale tylko chwilkę biłem się z myślami, po czym zostawiłem, bo fanem NolanBatmana nie jestem. :)
|
|||
|
27-01-2007, 02:50 PM
|
|||
|
|||
|
Tyle bym dopłacił 8) (ale w EMPiKu w Katowicach cena takiego wydania było o wiele wyższa od standardowego) ja tam wolę NolanBatmana od jakiegokolwiek innego :)
|
|||
|
01-02-2007, 01:32 PM
|
|||
|
|||
|
Hej ho. Wykorzystam ten wątek, bo nie opłaca mi się robić nowego żeby zadać podobne pytanie.
Czy w tym pięknym kraju istnieje coś takiego jak KONSEKWENTNE wydanie takich serii jak Obcy i Terminator? Mówię o pojedynczych filmach, nie chcę kupować zestawów typu Quadrilogy, bo jeszcze mnie nie pogięło żeby za 3 czy 4 filmy płacić 300 zł. Mam T2 ze świetną, stylową okładką QDVD, ale znaleźć dobre wydanie T1... To graniczy z cudem. Podejrzewam, że nie wyszedł w QDVD. Widziałem jakieś wydanie z ekstra psującym wrażenie paskiem MGM u góry okładki. I co tam, nawet bym kupił, ale lekko (jak dwie tony żelaza) przeszkadza mi brak polskich napisów. Do wyboru jest lektor i tylko lektor. Wersje z napisami - przynajmniej w sklepach w których szukałem - są horrendalnie drogie, a dobrze by było, gdyby cena jednego filmu nie przekraczała 40 zł. Z T3 jest lepiej, bo upatrzyłem sobie całkiem ładne wydanie 2DVD za 30 zł. Co do Obcych, to tu jest fatalnie - 1 część kosztuje 50 zł. No sorry, ale to lekka przesada, żeby chociaż to było jakieś wypakowane dodatkami wydanie! Gdzie tam, badziewne pudełko z krzywego, jasnego plastiku, a wewnątrz nic oprócz płyty. Okładka przynajmniej ładna. Ale 5 dych za to mimo wszystko nie dam. Z Aliens i A3 są niezłe przeboje - w ogóle nigdzie nie ma tych filmów, więc nie potrafię określić nawet ceny. Podejrzewam, że przy takiej dostępności nie jest ona zbyt wesoła. Wpadło mi w oko wydanie sagi "Obcy-kolekcja", ale jest tak brzydko zaprojektowane, że żal byłoby mi postawić je na półce... Znacie jakieś sklepy - mogą być nawet internetowe - w których można kupić estetyczne wydania wymienionych filmów w rozsądnej cenie? (do 40-50 zł za sztukę) Copywriter do wynajęcia http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :) |
|||
|
01-02-2007, 01:41 PM
|
|||
|
|||
|
Co do Aliens i A3: W ciągu ostatnich dni (od soboty, do środy) jeździłem po najróżniejszych hipermarketach elektronicznych w Warszawie (w celu znalezienia kamery po odpowiednio niskiej cenie) i WSZĘDZIE były ładne wydania A1, Aliens i A3, a nigdzie całej serii na raz nie widziałem :). Lista sklepów, gdzie owe "Alieny" były dostępne w przeciągu ostatnich dni:
- Saturn- Arkadia - Media Markt- Ostrobramska - Electro World- Janki Wszystko w obrębie Warszawy. Czy 35 zł za dwupłytowe wydanie Batman Begins to dobra cena? |
|||
|
01-02-2007, 01:48 PM
|
|||
|
|||
Don Vito napisał(a):Czy 35 zł za dwupłytowe wydanie Batman Begins to dobra cena?Jak najbardziej, chociaż z tego co wiem w Media Markcie można go dostać za 30 zł. |
|||
|
01-02-2007, 01:53 PM
|
|||
|
|||
|
No pisałem przecie ostatnio parę razy o tym że istnieje ładnie wydana seria Obcego, każde wydanie jednopłytowe z dwoma wersjami filmu i z komentarzem (nietłumaczonym), każda po 35-39 złoty, temat nawet o tym był:
http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?t=1270&start=0 Zresztą sam się w nim wypowiadałeś, zaniki pamięci już masz? (chociaż nie, pewnie to dlatego że zrobiłeś tam offtop o facehuggerach nawet nie zauważając czego dotyczy temat 8) ) 1 i 2 są MediaMarkt w Czeladzi (tam je kupiłem) A3 kupiłem na Allegro bo nei mogłem nigdzie znaleźć. Pierwszy Terminator był wydany jakieś 5-6 lat temu w wersji 2DVD ze sporą iloscią dodatków, ale chyba tego już nei znajdziesz, teraz jest tylko zwykłe wydanie, ale za czesto go nie widuję. Batman Begins kupiłem w MediaMarkt w zeszły weekend za 34,99. |
|||
|
01-02-2007, 01:58 PM
|
|||
|
|||
|
Widać zaniki pamięci. :) Inna sprawa, że ani w auchanie, ani w carrefourze, ani w geancie, ani w 2 empikach nie było żadnego z filmów, w którym szukam, więc z dostępnością naprawdę jest coś nie tak. A do Warszawy to mam trochę daleko. ;)
Copywriter do wynajęcia http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :) |
|||
|
01-02-2007, 02:03 PM
|
|||
|
|||
|
ale do Czeladzi chyba nie?
Cytat:I co tam, nawet bym kupił, ale lekko (jak dwie tony żelaza) przeszkadza mi brak polskich napisów. Do wyboru jest lektor i tylko lektor.jeśli to wydanie z logiem MGM nie ma napisów to obawiam się, że nie ma jak teraz kupić tego filmu :? (to samo zrobili z Rockym, jak chcesz mieć napisy to musisz sobie kupić Antologię, ale żeby było śmieszniej wtedy w częsci pierwszej nie masz lektora :lol: ). |
|||
|
01-02-2007, 02:07 PM
|
|||
|
|||
|
Mówisz o M1? A pofatyguję się, zapomniałem o istnieniu tej czarnej dziury wszechświata.
Copywriter do wynajęcia http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :) |
|||
|
01-02-2007, 02:12 PM
|
|||
|
|||
|
tak, mówię o M1 (stały sobie na takim stojaczku, żeby przypadkiem ktoś ich łatwo nie znalazł, ale akurat szukałem wtedy prezentu więc przeglądałem wszystko dokładnie, zaraz obok fajne wydanie Robocopa za 14,90).
Z tym Terminatorem mnie zmartwiłeś :? bo wygląda na to że szybko go nie kupię. Mówisz o tym wydaniu? ![]() Porządenw ydanie wyglądało tak:
|
|||
|
01-02-2007, 02:32 PM
|
|||
|
|||
|
military,
pierwszy Terminator jest dostępny w Empikach. idziesz do najbliższego, odnajdujesz punkt info i zwyczajnie zamawiasz [nawet bez zobowiązania, że go kupisz] jaki film chcesz, o ile jest on dostępny gdzieś w Polsce. no i allegro, jest wszystko :) Celuloidowi Fetyszyści: Cannes super jak zawsze |
|||
|
01-02-2007, 02:34 PM
|
|||
|
|||
|
co z tego że jest dostępny skoro nie ma polskich napisów?
Mnie akurat lektor nie urządza, z tego co Military pisał to jego również nie. Sprawdziłem, faktycznie nie ma napisów, innego wydania również nie ma, może jest jakieś zagraniczne z polskimi napisami jak to było np z Predatorem? |
|||
|
01-02-2007, 02:36 PM
|
|||
|
|||
|
Gieferg: to jest w ogóle bardzo dziwna sprawa, bo właśnie przeglądałem allegro i oto co znalazłem:
(tu był link, ale trochę długi, więc usunąłem) oraz http://www.allegro.pl/item160475975_term...folia.html Wydawało mi się, że to to samo wydanie, a ktoś z nich popełnił błąd, ale to chyba jednak dwa różne wydania. Więc jednak mój błąd, sorry. P.S. w takim razie mój problem z T1 zniknął. :) Copywriter do wynajęcia http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :) |
|||
|
01-02-2007, 02:38 PM
|
|||
|
|||
|
też przeglądałem, podejrzewam jednak że to to samo wydanie, tylko któryś się rypnął :? wygląda tak samo...
(najlepiej kup i potem mi powiesz :twisted: ) |
|||
|
01-02-2007, 02:42 PM
|
|||
|
|||
Gieferg napisał(a):(najlepiej kup i potem mi powiesz :twisted: ) Zależy co będzie pisać na opakowaniu. ;) W każdym razie już raz zdarzyło mi się kupić błędnie opisaną przez dystrybutora płytę. W ramach rekompensaty otrzymałem za darmo drugi film (mogłem sobie wybrać :) ), ale już nie ufam opisom. Copywriter do wynajęcia http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :) |
|||
|
01-02-2007, 03:17 PM
|
|||
|
|||
|
A ja tak z innej beczki. Czy "Wściekły Byk" z De Niro jest w Polsce sprzedawany na DVD z napisami? Widziałem jakieś "luźne" wydanie, które było tylko z lektorem i jakieś w boxie (chyba z pierwszą częścią Rocky'ego) ale tam również nie było napisów. Na Allegro też są tylko z lektorem (i napisami w paru nieznanych mi językach).
|
|||
|
01-02-2007, 03:21 PM
|
|||
|
|||
|
Chyba nie ma u nas takiego wydania, na oceandvd też jest tylko wersja z lektorem.
|
|||
|
01-02-2007, 07:29 PM
|
|||
|
|||
|
Dzisiaj w Media Markt natknąłem się na dwupłytową wersję "Za Garść Dolarów" za ok. 40 zł. Wie ktoś czy poza dwoma wersjami filmu są tam jakieś treściwe dodatki oraz czy jest możliwe aby cała trylogia dolara była tak wydana?
|
|||
|
04-02-2007, 07:12 PM
|
|||
|
|||
|
Czy w Polsce została wydana Diuna w wersji trzygodzinnej? Mam wydanie dystrybuowane przez Hagi (137 minut), wiem o drugim - best filmu (trwa tyle samo), ale właśnie przeczytałem na imdb że istnieje trzygodzinny "cut"! Nie mam jednak pojęcia, jak go zdobyć.
P.S. Zarówno na pudełku Hagi, jak i BF stoi, że to "edycja specjalna"- specjalnie skrócona? Copywriter do wynajęcia http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :) |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: 40780.jpg]](http://www.oceandvd.pl/images/40780.jpg)