Odpowiedz 
Mega Shark vs Crocosaurus
18-05-2011, 03:57 PM
18-05-2011 03:57 PM
Mega Shark vs Crocosaurus
[Obrazek: mega-shark-vs-crocosaurus.jpg]

W zasadzie to takie pomieszanie s-f z filmem katastroficznym, ale że wykonanie to horror, wrzuciłem do tego działu.:)

Tak czy siak, wytwórnia Asylum wspięła się na wyżyny swoich umiejętności tworzenia beznadziejnych filmów i zrobiła rzecz tak słabą, że autentycznie zajebistą. Bawiłem się na tym filmie lepiej niż na wielu wysokobudżetowych blockbusterach - a zasługa to, podejrzewam, faktu że twórcy jak najbardziej świadomie zrobili film klasy C. Czyli coś, co próbuje naśladować Rodriguez, ale u niego czuć naśladowanie. MSvsC to najprawdziwszy współczesny grindhouse.

Fabuła jest taka: jest sobie Mega Shark i jest Crocosaurus, i się biją. Chodzi o ich jaja - że one wzajemnie przyciągają te potwory... czy o jakiś podobny nonsens; w każdym razie stwory się nienawidzą i chcą się załatwić, a przy okazji ubijają statki i miasta, i tylko podróba Krokodyla Dundee razem z czarnoskórym marine-geniuszem mogą ich powstrzymać.

Oczywiście największą atrakcją filmu są efekty, które są tak żałośnie słabe, że w roku 2010 naprawdę trzeba się postarać, żeby tak wyszły - bo nawet amatorzy robią lepiej wyglądające rzeczy. Beznadziejnie animowany krokodyl i jeszcze gorszy rekin to oczywiście wspaniałe atrakcje, ale kupy śmiechu dostarczają jaja z ich proporcjami, które odchodzą z ujęcia na ujęcie.

Po prostu zwijałem się ze śmiechu, kiedy w jednym ujęciu rekin nagle przeskakuje nad pancernikiem i jest duży może jak połowa statku, a w następnym ujęciu tenże sam rekin wystawia nad wodę płetwę grzbietową o wielkości drapacza chmur. Nieporadność wyziera z każdego kadru - film jest mistrzowsko spartolony.

Z innych zalet... cóż, może ona:

[Obrazek: 314881-03_large.jpg]

Na MSvsC bawiłem się jak na filmie na 8/10, choć ze względu na wykonanie nie zasługuje nawet na trójkę. Jest po prostu prześmieszny - i dlatego go wszystkim serdecznie polecam.

Copywriter do wynajęcia
http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :)
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości