|
Mega filmiki
|
|
03-10-2010, 10:23 AM
|
|||
|
|||
|
Mega filmiki
Pomyślałem, że skoro jest temat z mega fotami gdzie wrzuca się zdjęcia z "rarytasami" filmowego świata to powinien powstać również topic gdzie będzie można wrzucać inne materiały tego typu, audio, video i wszystko pomiędzy. Siłą rzeczy większość z nich będzie pochodzić z YT, ale oczywiście zachęcam do korzystania z wszelkich możliwych źródeł :) Ja osobiście strasznie lubię oglądać wywiady więc będę ich tu dużo wrzucać.
Na początek dwie perełki. Wczoraj byłem se w kinie na Obywatelu Kane (jego reedycja w polskich kinach polega na tym, że wprowadzili go w jednej kopii do warszawskiej Feminy i w jednej do Alchemii...) więc coś o tym. Wywiad radiowy, w którym spotkali się H.G. Wells i Orson Welles na temat sławnej radiowej adaptacji Wojny Światów Orsona, która doprowadziła do wybuchu paniki pół Ameryki :) : Wywiad jest z 1941 r., polecam zwłaszcza końcówkę jak Orson mówi o swoim nowym filmie "z paroma nowymi sztuczkami" :P, poza tym gdzieś jeszcze wspominają o jakimś przemówieniu Hitlera. Druga perełka to wywiad z Kubrickiem z 1966 r., czyli z czasu tworzenia Odysei Kosmicznej. Jest 9-częściowy, podaję link do pierwszej: |
|||
|
03-10-2010, 12:26 PM
|
|||
|
|||
|
Dobry pomysł na temacik <ok> Dorzucam swoje trzy grosze:
"Jestem Królem Świata" czyli James Cameron otrzymuje Oscara za reżyserię "Titanica", ale najpierw "piątka" z Arnoldem :wink: Proponuję by nie umieszczać żadnych fanowskich parodii z głosem z syntezatora bo powstanie chaos :wink: . "Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
03-10-2010, 08:52 PM
|
|||
|
|||
|
Akurat strasznie tego speecha nie lubię, nawet z niego wychodzi jakim Cameron jest bucem :P
|
|||
|
03-10-2010, 09:03 PM
|
|||
|
|||
Rodia napisał(a):jakim Cameron jest bucemAkurat wtedy Cameron miał pełne prawo tak krzyknąć. Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
03-10-2010, 09:12 PM
|
|||
|
|||
|
yep. Nie jestem fanem Tytanika, ale warto znać kontekst tej przemowy.
Mateusz "Craven" Wielgosz http://craven.pl "I walk alone and do no evil, having only a few wishes, just like an elephant in the forest." |
|||
|
03-10-2010, 09:13 PM
|
|||
|
|||
|
Nie mówię, że nie miał, ale tak jakoś... nie wiem, zwyczajnie mnie odrzuca, coś nie pasuje, jakiś mam dysonans do tej jego "radości" :P Po prostu widać, że pod tym płaszczykiem kryje się mało sympatyczny człowiek :P
|
|||
|
04-10-2010, 06:03 PM
|
|||
|
|||
|
Dziś, żeby troszkę smieszniej: Janko Muzykant - Making of:
"Jestem Królem Świata!"
|
|||
|
05-10-2010, 08:03 AM
|
|||
|
|||
|
Takie rzeczy powinny isc do dowcipow (gdzie zreszta juz byly), a nie tutaj.
|
|||
|
05-10-2010, 05:28 PM
|
|||
|
|||
|
uwielbiam wywiad Wojewódzkiego z Braciakiem. Nie docenić Braciaka nie sposób, szczególnie po analizie kina polskiego 8)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BmOsMHXCWag&NR=1[/youtube] Celuloidowi Fetyszyści: Cannes super jak zawsze |
|||
|
06-10-2010, 04:37 PM
|
|||
|
|||
|
The making of shining - w wykonaniu córki Kubricka; część pierwsza z czterech
I reszta: part 2 - part 3 - part 4 - "I think we can put our differences behind us. For science. You monster." |
|||
|
06-10-2010, 04:56 PM
|
|||
|
|||
|
I jeszcze krótki wywiad z Paul Dano dot. There will be blood. Nie jest to mega filmik, ale rozmowa ciekawa z tego względu, że Paul nie przedstawia relacji z Danielem na planie w stylu 'och, he's such a great actor and we had a lot of fun together' jak to ma miejsce w większości wywiadów
rozmowa zaczyna się od 1:10 "I think we can put our differences behind us. For science. You monster." |
|||
|
07-10-2010, 11:48 PM
|
|||
|
|||
|
A oto prawdziwa perełka - godzinny wywiad z Georgem Lucasem z 1971 r. tuż po premierze THX 1138, gdy był jeszcze młody, naiwny, ambitny i pełen gniewu do tych złych hollywoodzkich producentów, którzy nie dają mu spełnić jego snów i marzeń :P
http://chud.com/articles/articles/19949/...Page1.html |
|||
|
09-10-2010, 08:58 PM
|
|||
|
|||
|
Może nie takie "mega", jak powinno być, ale i tak fajne:
laścik | deviantart |
|||
|
09-10-2010, 11:41 PM
|
|||
|
|||
|
Widziałem to kiedyś, ta skrzypaczka jest <3
|
|||
|
11-12-2010, 09:22 PM
|
|||
|
|||
|
Teaser Ostatniej Krucjaty:
Bo tu się buńczuczni ludzie spotykają, a nie dałny jak Ty. Forum AA |
|||
|
19-01-2011, 12:44 AM
|
|||
|
|||
|
The 100 Cheesiest Movie Quotes of All Time
daje do myślenia. |
|||
|
19-01-2011, 10:32 AM
|
|||
|
|||
|
ojtam, brakuje kilku TRULY cheesiest i kilku chyba autor nie skminił, bo były jako takie planowane. Obecności niektórych zaś w ogóle nie rozumiem ("i'm too old fot this shit"??).
Takie se. |
|||
|
18-12-2011, 10:33 PM
|
|||
|
|||
| RE: Mega filmiki | |||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|