|
NAJLEPSI REŻYSERZY wg KMF
|
|
13-01-2008, 06:17 PM
|
|||
|
|||
|
NAJLEPSI REŻYSERZY wg KMF
13.01.
Od jutra startujemy z czymś, co mamy nadzieję, że zainteresuje lub zaintryguje tych, którzy lubią filmy. Chyba są tu tacy. I chyba są też tacy, którzy lubią zestawienia, rankingi, podsumowania 8) Klub Miłośników Filmu przygotował ranking najlepszych reżyserów. Nie roszczący sobie praw do bycia prawdą objawioną. Cholernie subiektywny. Dla niektórych z pewnością - niesprawiedliwy. Albo głupi, tendencyjny i bezsensowny. Mimo wszystko jest na pewno szczery. I mamy nadzieję, że ciekawy 8) Glosowanie było bardzo proste. Wybieraliśmy najlepszego reżysera - żyjącego, nieżyjącego, polskiego, jankieskiego, tajwańskiego, brazylijskiego itd. Przynależność rasowa, kulturowa, narodowa, gatunkowa była absolutnie nieważna. Ulubiony, najulubieńszy, interesujący, wyjątkowy - motywy są różne i one mnie bardzo interesowały, w związku z czym poprosiłem Klubowiczów o komentarz. Obiektywizm był wskazany, choć nie wymagany. Chodziło o ulubionych reżyserow, a nie ultra-rzetelne zestawienie. Co z tego wyszło? Zobaczycie wkrótce... 8) 23.01 edit : MIEJSCA 50. - 41. MIEJSCA 40. - 31. MIEJSCA 30. - 21. MIEJSCA 20. - 11. MIEJSCA 10. - 1. Celuloidowi Fetyszyści: Cannes super jak zawsze |
|||
|
13-01-2008, 06:34 PM
|
|||
|
|||
|
Od jutra, to znaczy, że jutro ogłosisz wyniki, czy że jutro zaczynacie głosowanie?? A jak mogę strzelić kto wygrał to pewnie Kubrick...
|
|||
|
13-01-2008, 06:51 PM
|
|||
|
|||
|
głosowanie zakończone, od jutra, przez tydzień, publikujemy wyniki 8)
Celuloidowi Fetyszyści: Cannes super jak zawsze |
|||
|
13-01-2008, 06:53 PM
|
|||
|
|||
|
Szkoda, że w tym rankingu nie można wziąć udziału. Społeczność forum została pominięta?
|
|||
|
13-01-2008, 07:21 PM
|
|||
|
|||
|
nie, nie została pominięta. po prostu to głosowanie KMF, a nie każdy z forowiczów należy do KMF 8)
Celuloidowi Fetyszyści: Cannes super jak zawsze |
|||
|
13-01-2008, 07:29 PM
|
|||
|
|||
|
A głosowanie zostało przeprowadzone przed, czy po "internetowej" premierze No country for old man?
Jeśli to drugie, to ja już chyba znam (wypaczony) wynik :lol: |
|||
|
13-01-2008, 07:33 PM
|
|||
|
|||
|
przed 8)
wynik nie jest aż tak wypaczony. co blisko 40 głów, to nie jedna 8) Celuloidowi Fetyszyści: Cannes super jak zawsze |
|||
|
13-01-2008, 07:39 PM
|
|||
|
|||
|
Stawiam,że wygrał Michael Bay :)
I'm smart and I want respect! |
|||
|
13-01-2008, 08:01 PM
|
|||
|
|||
|
stawiam, że Uwe Boll przegrał.
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej |
|||
|
13-01-2008, 08:02 PM
|
|||
|
|||
|
Stawiam na Camerona, Finchera i Kubricka.
I jeszcze na Smitha. ;) Bodie: He's a cold motherfucker. Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. |
|||
|
13-01-2008, 08:11 PM
|
|||
|
|||
|
Stawiam na Tolka Banana.
|
|||
|
13-01-2008, 08:19 PM
|
|||
|
|||
|
Stawiam na Tarantino, napewno trochę Lyncha i mam nadzieję na Mendesa :twisted:
I felt like putting a bullet between the eyes of every Panda that wouldn't screw to save its species. |
|||
|
13-01-2008, 08:23 PM
|
|||
|
|||
|
Stawiam piwo zwycięskiemu reżyserowi.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie |
|||
|
13-01-2008, 08:24 PM
|
|||
|
|||
|
A może wygra Uwe Boll?
EDIT : Jeżeli w pierwszej 5 nie będzie Kubricka i Scorsese to będzie źle.;) |
|||
|
13-01-2008, 08:25 PM
|
|||
|
|||
|
A wygra Spielberg :P
[img]http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png[/img] From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! |
|||
|
13-01-2008, 08:42 PM
|
|||
|
|||
|
Bodie: He's a cold motherfucker. Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. |
|||
|
13-01-2008, 08:46 PM
|
|||
|
|||
|
Ojj.. chyba komuś zrobię Odyseję Kosmiczną na dupie, zamieniając w Mechaniczną Pomarańczę, tak, że będzie miał Oczy Szeroko Zamknięte.:D Nieładnie. Kubrick 20..:)
|
|||
|
13-01-2008, 08:47 PM
|
|||
|
|||
|
Nawet całkiem przyjemna lista. Chociaż nie mam nawet zamiaru się zastanawiać nad tym, kto powinien być przed kim, a nie jest :P
|||
|
13-01-2008, 08:57 PM
|
|||
|
|||
|
Cieszy wysoka pozycja Finchera i Tarantino.
Huh, nie ma Mendesa : ( I felt like putting a bullet between the eyes of every Panda that wouldn't screw to save its species. |
|||
|
13-01-2008, 09:05 PM
|
|||
|
|||
Glut napisał(a):http://www.film.org.pl/forum/rezyserzy.html - Ha! :) To teraz sobie przeczytaj z którego roku jest ten plebiscyt :wink: |
|||
|
13-01-2008, 09:12 PM
|
|||
|
|||
|
Rofl, ale rozczarowanie ;) Ale przynajmniej wiemy, że jest z czym porównywać :P
|||
|
13-01-2008, 09:23 PM
|
|||
|
|||
|
ten ranking, który Glut podrzucił, jest nic nie wart 8) pochodzi bodajże z 2000 roku...
chodzi o zupełnie nowy, wypasiony ranking, którego pierwsza część pojawi się jutro wieczorem 8) Celuloidowi Fetyszyści: Cannes super jak zawsze |
|||
|
13-01-2008, 09:34 PM
|
|||
|
|||
|
A jak sobie radzi z plamami z sosu i wina?
|||
|
13-01-2008, 10:15 PM
|
|||
|
|||
Cytat:To teraz sobie przeczytaj z jakiego roku jest ten plebiscytLOL, a już miałem pisać dlaczego nie wymieniacie filmów powyżej 2000 roku. Jeszcze raz LOL. Biedny Glut, jakie rozczarowanie go spotka jak to przeczyta. W tym nowym musi być Mendes! I felt like putting a bullet between the eyes of every Panda that wouldn't screw to save its species. |
|||
|
13-01-2008, 10:25 PM
|
|||
|
|||
|
Gonzo, brutusie, to miało zadatki na udaną prowokację. ;)
Wiem, z którego to roku plebiscyt. Czytałem go całe wieki temu, kiedy moja przygoda z filmem się dopiero zaczynała. I zachodziłem w głowę, kto to są te pany o tych dziwnie brzmiących nazwiskach. :) Bodie: He's a cold motherfucker. Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

/
/