Odpowiedz 
Najgorsze filmy
15-08-2005, 08:04 AM
15-08-2005 08:04 AM
Najgorsze filmy
Są pewne filmy po oglądnięciu których bardzo by się chciało cofnąć w czasie o te 2 godziny. Jednym słowem filmy beznadziejne, które śmiało można zaliczyć do najgorszych.

"Mutant" - Jeden z koszmarnych horrorów. Najbardziej straszy fabułą i wykonaniem. Przez prawie cały czas trwa starcie między garstką ludzi, a ogromnymi robalami. Jednym słowem o przerażeniu nie ma mowy. Ciągle akcja i, że tak ją określę nawalanka, która prowadzi jedynie do znużenia widza. Oglądając ten film wciąż oczekiwałem na zakończenie. Normalny człowiek skończyłby seans po kilkunastu minutach.

"Nosiciel" - film o pewnym nieszczęśliwcu, którego ciało zostało skradzione przez firę zajmującą się zmienianiem wyglądu zewnętrznego. Dosłownie świetne... :?

"Ali G" - to juz była poprostu masakra... Typowy film służący do odmóżdżania amerykańskich nastolatków. Scena z psem na początku jest dobijająca, a cały film niezmiernie głui, ale takie już są te komedie młodzieżowe. Jedna gorsza od drugiej...

"Jądro Ziemi" - takiego beznadziejnego aktorstwa, to już dawno nie widziałem. Kilka scen gdzie następuje walka o życie to po prostu pokaz prymitywnych umiejętności. Nie widać paniki, czy też strachu. Jednym słowem bardzo sztucznie. Taki jest ogólnie cały film. O nudzie już nie wspominam...

Misja na Marsa - próby oglądnięcia tego filmu w całości zakończyły się dla mnie porażką. Trzy razy próbowałem wytrwać do końca, a mimo to za każdym zasypiałem. Strasznie monotonny film...

A jak wyglądają Wasze notowania?

Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net
O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy!
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-08-2005, 12:20 PM
15-08-2005 12:20 PM

Powiem krotko: co druga amerykanska komedia, zatem roznego rodzaju filmidla ze Stillerem, American Pie, Scarie Movie itd

People used to think that when someone dies,
a crow carries their soul to the land of the dead.
But sometimes... only sometimes the crow brings
that soul back to set the wrong things right.

http://www.jackson.pl/
15-08-2005, 01:52 PM
15-08-2005 01:52 PM
Re: Najgorsze filmy
Dusqmad napisał(a):"Ali G" - to juz była poprostu masakra... Typowy film służący do odmóżdżania amerykańskich nastolatków. Scena z psem na początku jest dobijająca, a cały film niezmiernie głui, ale takie już są te komedie młodzieżowe. Jedna gorsza od drugiej...
Amerykańskich nastolatków? Hmm, tak to widocznie spisek Brytyjczyków. ;)

Jackson - Stiller to niezły aktor i grywa też w dobrych filmach. Coprawda nie w jakichś ambitnych ale dobrych.
Po za tym uważam, że nie samym ambitnym kinem człowiek żyje.

No dobra, ja dam od siebie do tematu...
Droga bez powrotu (Wrong Turn) - jakiś kolo jedzie przez las i nagle uderza w stojacy na srodku drogi samochod i poznaje sie z jego wlascicielami, ktorych opony zostały przebite przez drut kolczasty rozłożony na środku drogi. Oczywiście sprawa rozwalonego auta znika, czwórka ludzi (w tym ten 'kolo') ida na poszukiwanie ludzi, dwójka zostaje - pali trawe i uprawia seks. Ktoś ich zabija. Jakieś mutanty grasujace w lasach Virginii. Piękny film poprostu, dawno sie tak nie smialem. Efekty poprostu swietne, fabuła niesamowita, te zwroty akcji, ach... Napięcie? Uch, elektryczne. Jedynie Eliza Dushku fajna...

I was over in Australia and everyone's like "Are you proud to be an American?" And I was like, "Um, I don't know, I didn't have a lot to do with it. You know, my parents fucked there, that's about all."- Bill Hicks
15-08-2005, 03:33 PM
15-08-2005 03:33 PM

hmm...Wiedźmin, American Pie 3 i Scary Movie 2, Wiedźmin, sporo horrorów i filmów sf klasy c, d i z; Wiedźmin, Blade 3, Wiedźmin, Królestwo niebieskie, Wiedźmin, Paycheck, MI 2, Wiedźmin, Batman i Robin, LOTR: ROTK, Wiedźmin, i pewnie sporoby się tego jeszcze znalazło...
Aha, no i Wiedźmin :twisted:

Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617
16-08-2005, 04:20 PM
16-08-2005 04:20 PM

Jądro Ziemi - nie było AŻ TAK głupie (co nie znaczy, że nie było głupie)

Tomb Rider - straaaszny film. Tym bardziej dla fana gry.

Teletubisie - czasami na Canal sport lecą, i czekając na mecz zerknę na to coś. Więc się wypowiem (chyba 2 tygodnie temu wypowiedziała się Wyborcza). Ja nie wiem, dla kogo to COŚ jest. nie rozumiem. Brzydkie to, bezsensowne. Żeby jeszcze miało jakieś treści edukacyjne dla trzylatków. Ale nie. Grupka ufoludków lata po zielonej trawce (!) i woła "ptaszek? Ptaszek!". Prawdziwy koszmar.

Quo Vadis Kawalerowicza. No comment ;) Najlepsze były te chipsy w roli płatków na uczcie. Wg. mnie, nawet wychwalani Linda i Trela byli sztywni jak nogi od stołu. No i ta zajefajna muza (kaplica!).

Wiedźmin z "Quo Vadis" nie wyszedłem, bo dusza moja nie została zraniona ;), jako że nie jestem fanem Sienkiewicza. Ale tego gwałtu na prozie Sapkowskiego nie zniosłem i poraz pierwszy w życiu WYMASZEROWAŁEM z sali (to było chyba warszawskie Multikino, sala 5, ale nie daję głowy). Obejrzałem później 2 odcinki serialu. Do d *BEEP* y.

Yyrek - kosmiczna nominacja - no comment

+
jeszcze kilka filmów z listy http://www.imdb.com. Obejrzałem niedawno osławione "Gigli" z Afflekiem i J.Lo. Też kupa. Ale nie gorszy od "Teletubisiów".
Niech Tinky-Winky, Po, La-La i Dipsy (jak ja w ogóle zapamiętałem te imiona???) będą z wami. Teletubisie mówią pa-pa (był tam taki schemat, nie?).

Martwi Ludzie Poszli Nad Jezioro
16-08-2005, 04:47 PM
16-08-2005 04:47 PM

Kakapo napisał(a): Teletubisie - czasami na Canal sport lecą, i czekając na mecz zerknę na to coś. Więc się wypowiem (chyba 2 tygodnie temu wypowiedziała się Wyborcza). Ja nie wiem, dla kogo to COŚ jest. nie rozumiem. Brzydkie to, bezsensowne. Żeby jeszcze miało jakieś treści edukacyjne dla trzylatków. Ale nie. Grupka ufoludków lata po zielonej trawce (!) i woła "ptaszek? Ptaszek!". Prawdziwy koszmar.
Próbe traktowania Teletubisiów w naszym wieku (nieważne ile lat masz na karku, ważne że wiesz już jak się składa literki w całość) jest nieporozumieniem. To nie jest program robiony po to żeby śledzić w nim fabułę czy podniecać się dialogami. Cała idea programu, jego schematy i wszystko to co dojrzałemu widzowi może się nie podobać została zastosowana celowo, program stworzono na podstawie konsultacji z bodajże brytyjskimi psychologami . Zawiera optymalne dla grupy wiekowej odbiorców treśći i formę. Wszystkie dzieciaki w wieku 2-4 lat które poznałem nudziły się na bajkach Disneya, ale Teletubisie były dla nich przebojem. Na bardziej rozbudowane bajki przychodzi czas potem.

http://www.ofilmie.pl
16-08-2005, 07:35 PM
16-08-2005 07:35 PM

A moja pani od religii to powiedziala, ze w Teletubisiach sa sygnaly podprogowe umieszczone przez masonow czy tam innych satanistow i odciaga to juz najmlodszych od jedynie slusznej drogi

People used to think that when someone dies,
a crow carries their soul to the land of the dead.
But sometimes... only sometimes the crow brings
that soul back to set the wrong things right.

http://www.jackson.pl/
16-08-2005, 08:49 PM
16-08-2005 08:49 PM

Jackson napisał(a):A moja pani od religii to powiedziala, ze w Teletubisiach sa sygnaly podprogowe umieszczone przez masonow czy tam innych satanistow i odciaga to juz najmlodszych od jedynie slusznej drogi
...pewne rzeczy się nigdy nie zmienią i zawsze muszą się trafić jakieś oszołomy...współczuję pani od religii ale przynajmniej macie ubaw na zajeciach :roll: :)

http://www.ofilmie.pl
16-08-2005, 08:51 PM
16-08-2005 08:51 PM

A ja miałem panią od polskiego, która była zachwycona Teletubisiami. (w ogóle była jakaś nawiedzona)
"Jakież to słodkie i zabawne! Piekne i one są takie milutkie! Wesołe!" taaak, tylko czekałem kiedy zaprosi mnie do jakiejś sekty czy cuś..

I was over in Australia and everyone's like "Are you proud to be an American?" And I was like, "Um, I don't know, I didn't have a lot to do with it. You know, my parents fucked there, that's about all."- Bill Hicks
16-08-2005, 09:03 PM
16-08-2005 09:03 PM

Zapraszam na strzelnicę: http://www.servus.at/DNS/tele/ :)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
16-08-2005, 11:14 PM
16-08-2005 11:14 PM

Iondro ziemi- pomysł tak debilny, że żal

Matrix rewolucje- za bezsensowny pseudofilozoficzny bełkot i za powolne zdychanie trinity. Za wyciąganie kuli z serca I ta bitwa o Zion- miałem dziwne wrażenie że od mechów lepiej były wykonane te robociki w Obcym 2 (do przenoszenia ) wyglądały prawdziwej a nie taki cyfrowy chłam.

Armagedon (jak se przypomnę to aż mi zęby cirpną) ten film po prostu przeholował z wymachiwanie merykańskiej- głupie i obrzysliwe

Pan Tadeusz

Martica mózgu (ale najgłupszy w pozytywnym tego sowa znaczeniu
:D )

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost in time, like tears...in rain. Time to die.
17-08-2005, 12:12 AM
17-08-2005 12:12 AM

zły napisał(a):Pan Tadeusz
zawsze uważałam, że jest świetny (no, może od drugiego obejrzenia)

cannibalistic humanoid underground dweller
17-08-2005, 12:20 AM
17-08-2005 12:20 AM

dla mnie nyła to produkcja bez polotu i bez żadnego ryzyka - tfurcy wiedzieli, że naóczyciele zagnają smarkaterię do kin. Choćby film niewiadomo jak byłby beznadziejny czy dobry. Może u mnie się przekłada, żer nie przepadam za Mickiewiczem i za Wajdą.

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost in time, like tears...in rain. Time to die.
17-08-2005, 01:11 AM
17-08-2005 01:11 AM

zły napisał(a):Matrix rewolucje- za bezsensowny pseudofilozoficzny bełkot i za powolne zdychanie trinity. Za wyciąganie kuli z serca I ta bitwa o Zion- miałem dziwne wrażenie że od mechów lepiej były wykonane te robociki w Obcym 2 (do przenoszenia ) wyglądały prawdziwej a nie taki cyfrowy chłam.

Wyciąganie kuli było w reloaded, reszta się zgadza. Natomiast "te do przenoszenia" to ładowarki, które zostały wykonane starą, dobrą metodą, ale to można sprawdzić w FX Adiego ;)
Natomiast osobna uwaga to Twoja pisownia - bój się boga i polonistów !! Ja jeszcze jakoś strawiłem Twego posta, ale znam ludzi, którzy pocięliby się z żalu. I proszę nie wspominać o dysleksji :/

Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617
18-08-2005, 05:33 PM
18-08-2005 05:33 PM

Wiedźmin- gwałt na książsce :(
Final Fantasy- brzydkie nudne bezsensowne, dwa razy próbowałem obejrzeć do końca i się nie udało

Na razie więcej nie pamiętam wybitnie złych i głupich.

...
18-08-2005, 06:08 PM
18-08-2005 06:08 PM

"Szkoła uczuć" !!!!!!!!!!!!!!!!

18-08-2005, 06:38 PM
18-08-2005 06:38 PM

Azgaroth napisał(a):Final Fantasy- brzydkie nudne bezsensowne, dwa razy próbowałem obejrzeć do końca i się nie udało
Warto zaznaczyć, że z grą nie ma prawie nic wspólnego. Czesci gry nie sa powiazane ze soba ale maja pewne wspolne cechy, ktore w filmie mozna bylo spokojnie pokazac. Smutne.

18-08-2005, 11:56 PM
18-08-2005 11:56 PM

jestem świeżo po obejrzeniu "Zjadacz grzechów". Filmy tego pokroju nie nadają się nawet do wpisania ich na liste 'najgorszych', trzeba by ustalić na nie jakąś specjalną sankcję

19-08-2005, 03:14 PM
19-08-2005 03:14 PM

Suspiria - twórcy chcieli zrobić horror artystyczny, z długimi jazdami kamery po pięknych wnętrzach, z baletem w tle... Zrobili coś koszmarnie nudnego, tandetnego, z kiczowatą scenerią; celuloidowa grafomania pierwszej próby. Nie wytrwałem do końca.

Ali G - dno. Szkoda słów.

Copywriter do wynajęcia
http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :)
20-08-2005, 04:23 PM
20-08-2005 04:23 PM

Aniołki Charliego- głupi, z aktortwem tak sztucznym, że roboty byłyby bardziej wiarygodne. Tandetna fabuła i zarżnięcie pierwowzoru. Dodatkowo strasznie sztuczne "Aniołki" w wyglądzie i graniu. Scenarisz nielogiczny do granic możliwości.

...
31-08-2005, 12:25 AM
31-08-2005 12:25 AM

byłbym zapomniał- Noc w Roxbury

31-08-2005, 11:12 AM
31-08-2005 11:12 AM

"How High" - miała to być komedia o zjaranych niggaz, a wyszedł gniot co nie miara! Żałosny i monotonny humor i żadnej dobrej sceny (bo zazwyczaj nawet w najgorszych filmach są jakieś przebłyski talentu - tu nie ma)... Naprawdę, patrzy się na to z politowaniem.
31-08-2005, 05:18 PM
31-08-2005 05:18 PM

zły napisał(a):byłbym zapomniał- Noc w Roxbury
heh, do dziś pozostał mi z tego filmu 'kroczek estradowy', który ujawniam na wszelkiego typu dancingach...

01-09-2005, 07:12 PM
01-09-2005 07:12 PM

To nie jest kolejna komedia dla kretynów - bardzo mylący tytuł, gdyż cały ten film jest kretyński! Beznadziejny humor, niezbyt apetyczne sceny itd. Kto oglądał ten z pewnością wie o czym mówię. Twórcy starali się parodiować niektóre filmy (Cruel Intentions, American Pie), ale wyszło to po prostu żałośnie. Jest jednak jedna zaleta: muzyka. Przede wszystkim "Tainted love" w wykonaniu Mansona. Reszta w sam raz dla mało wybrednych nastolatków, których mózgi są już mocno zużyte.

Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net
O filmie na poziomie - Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy!
01-09-2005, 07:28 PM
01-09-2005 07:28 PM

Dusqmad napisał(a):To nie jest kolejna komedia dla kretynów - bardzo mylący tytuł, gdyż cały ten film jest kretyński! Beznadziejny humor, niezbyt apetyczne sceny itd. Kto oglądał ten z pewnością wie o czym mówię. Twórcy starali się parodiować niektóre filmy (Cruel Intentions, American Pie), ale wyszło to po prostu żałośnie. Jest jednak jedna zaleta: muzyka. Przede wszystkim "Tainted love" w wykonaniu Mansona. Reszta w sam raz dla mało wybrednych nastolatków, których mózgi są już mocno zużyte.
Zgadzam się. Dno kompletne. Wylewanie pomyji, grzebanie się w szambie itp. Jedyne co mi się podobało, to scena otwierająca film.
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości