|
Roy Scheider (1932 - 2008)
|
|
12-02-2008, 09:20 PM
|
|||
|
|||
Roy Scheider (1932 - 2008)
![]() spoko gościu. jeden z moich ulubionych aktorów. ludzie zapamiętają go jako szeryfa strzelającego do butli z gazem zakleszczonej w paszczy rekina. ja zapamiętam za scenę łamania kręgosłupa w Maratończyku Schlesingera: ![]() najfajniejsze filmy z jego udziałem: Marathon Man Jaws Sorcerer The French Connection Blue Thunder 2010: Odyssey Two SeaQuest [serial] Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
12-02-2008, 10:04 PM
|
|||
|
|||
|
Mental się obudził ;)
no cóż - świetny aktor był z niego, sporo ciekawych, charakterystycznych ról, mimo iż nigdy nie wybił się do pierwszej ligi. Szkoda gościa, bo był wciąż w niezłej formie i mógł jeszcze spokojnie pożyć i pograć. Don't play with fire, play with Mefisto... http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617 |
|||
|
12-02-2008, 10:49 PM
|
|||
|
|||
|
Mental dobrze prawi. Z całego Maratończyka pamiętam tylko walkę na gołą klatę i zakończenie.
We French Connection Roy pokazał klasę. Ale z drugiej strony - kto nie pokazał? Ten film to niekwestionowane arcydzieło, ze wszystkim dopiętym na ostatni guzik. Bodie: He's a cold motherfucker. Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. |
|||
|
12-02-2008, 11:34 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Z całego Maratończyka pamiętam tylko walkę na gołą klatę i zakończenie. no to chyba cholernie dawno oglądałeś:) ja z całego Maratończyka pamiętam całego Maratończyka, a w szczególności: - otwierająca film przebieżka Hoffmanan po parku (scena z psem); - piłeczkę toczącą się po trotuarze; - łamanie kręgosłupa i cięcie nożem; - wiercenie na żywca dziur w zębach (Olivier: "Is it safe?"); - scenę strzelaniny w chacie na odludziu; - charakterystyczny świst powietrza za każdym razem, gdy Hoffman wypowiadał słowo (po torturach w fotelu dentystycznym); - spotkanie braci w mieszkaniu i popijawa; - rozpoznanie nazistowskiego oprawcy w dzielnicy żydowskiej, kiedy próbował wycenić diamenty; - zakończenie. Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
12-02-2008, 11:40 PM
|
|||
|
|||
|
No to juz wiem czego bede szukal w sieci sklepow Torrent :)
IF YOU DON'T AGREE WITH ME, YOU CAN FUCK OFF. |
|||
|
13-02-2008, 01:34 AM
|
|||
|
|||
|
Ja się ustawię w kolejce, ta scena od razu mnie zachęciła do obejrzenia filmu. Tym bardziej że mam teraz ochotę na coś z Royem.
Bardzo mi się podobał w serialu SeaQuest, w dodatku jednym z moich ulubionych. Po roli kapitana Bridgera, a także rolach w Szczękach i Odysei obdarzyłem go dużą sympatią. |
|||
|
13-02-2008, 01:35 AM
|
|||
|
|||
|
Chyba nadeszła pora by odświeżyć "Szczęki" zwłaszcza, że dwupłytowe wydanie DVD stoi na półce nieobejrzane od czasu zakupu ani razu.
|
|||
|
13-02-2008, 09:54 AM
|
|||
|
|||
Hannibal napisał(a):ta scena od razu mnie zachęciła do obejrzenia filmu. to nie jakieś tam przygody Matta Damona w Ultimatum Bourne, prawda?:) z miejsca widać różnicę. Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
13-02-2008, 12:02 PM
|
|||
|
|||
|
Wystarczy spojrzeć na upaprane krwią ręce i od razu widać że tam nie ma żartów. Czasem po jednym tylko ujęciu człowiek wie że chce zobaczyć film.
|
|||
|
12-08-2011, 05:05 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-08-2011 05:10 PM przez Kinomaniak.)
|
|||
|
|||
|
RE: Roy Scheider (1932 - 2008)
Niezapomniany szeryf Martin Brody ze Szczęk, z tym wyrazem twarzy gdy po raz pierwszy widzi rekina. I równie niezapomniany Frank Murphy z Błękitnego Gromu, który zegarkiem mierzy rozsądek i zdrowie psychiczne. Plus kilka świetnych jego tekstów z Catch you later! na czele. Z tych ról go w szczególności zapamiętam, a ostatni film jaki z nim widziałem to Punisher z 2004 roku i ta rola epizodyczna. Szkoda gościa, bo dobry aktor.
|
|||
|
12-08-2011, 08:37 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Roy Scheider (1932 - 2008)
Było pisane, że jego ostatni film (Iron Cross) ukonczą przy użyciu CGI. Chyba nic z tego nie wyszło.
http://www.facebook.com/Queen.WeWantItAll wkliknij się i "zbluzgaj" politykę wydawniczą Queen Productions |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

/
/

![[Obrazek: news5469qn7.jpg]](http://img201.imageshack.us/img201/8036/news5469qn7.jpg)
![[Obrazek: kregosluprv7.jpg]](http://img165.imageshack.us/img165/9928/kregosluprv7.jpg)