Odpowiedz 
TROMA
17-08-2010, 03:27 PM
17-08-2010 03:27 PM
TROMA
Aż dziw, że nikt wcześniej nie założył tego tematu (ew. ja go jakimś cudem przeoczyłem :D)
Wytwórnia ta powinna być znana większości forumowiczów, jeśli jednak znajdzie się jakaś zagubiona owieczka która w pierwsze słyszy tę nazwę to informuje, iż jest to synonim niskiego budżetu, licznych i tanich efektów gore, rubasznego i zostawiającego granice dobrego smaku daleko za horyzontem humoru oraz wszędobylskiej, wręcz wylewającej się z ekranu tandety okraszonej sporą dawką seksu i przemocy. Dorzućmy do tego wyczuwalną radość z tworzenia i pokręcone fabuły (lub ich brak) i powoli zacznie wyłaniać się obraz tego z czym mamy doczynienia.

Obok całej masy niezdatnych do oglądania gniotów (np Maniac Nurses Find Ectasy) można wyłapać prawdziwe, campowe perełki. Oczywiście trzeba lubić lub przynajmniej tolerować takie klimaty, jednak przy odrobinie wyrozumiałosci można przy filmach Tromy świetnie się bawić.

Kilka linków dla zainteresowanych:
http://troma.com/
http://pl.wikipedia.org/wiki/Troma
http://www.arenahorror.pl/ARENA_HORROR/p...troma.HTML

[Obrazek: Toxic+Avenger.jpg]
See you in Tromaville :wink:
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17-08-2010, 03:57 PM
17-08-2010 03:57 PM

Na "Toxic Avenger" to ja się uśmiałem jak na najlepszej komedii. Jedynka to klasyk jak "Martwica...' i "Martwe zło". Kolejne części nie umywają się do pierwszego filmu. Z sequeli najlepsza była ta pioseneczka z dwójki:

I ewentualnie scenka też z dwójki jak koleś strzela do babci na wózku na której się zawsze śmieję. Part 2 jeszcze ujdzie bo 3 i 4 kiepawe mocno.

Poza tym niezły "Tromeo i Julia" i słaba ale jeszcze nie tragiczna "Barbarzyńska nimfomanka w piekle dinozaurów". I tyle mi się chciało oglądać TROMY dotąd.

Ignorancja jest błogosławieństwem
17-08-2010, 04:18 PM
17-08-2010 04:18 PM

Polecam jeszcze "Class of Nuke 'Em High". Lata 80' pełną gebą, w dodatku akcja toczy się w szkole średniej co tylko potęguje klimat. Z resztą jeden z lepszych technicznie filmów Tromy. [Obrazek: class-of-nuke-em-high.jpg]

W "Tromeo i Julia" najlepszy był romantyczny sen Julii o przystojniaku w wannie wypelnionej kwiatami i jego monstrualnym kutasie który się ślinił i robił "khrryyy!" "khryyy!" :twisted:
17-08-2010, 08:34 PM
17-08-2010 08:34 PM

Terror Firmer ma jeden z fajniejszych motywów "film w filmie" jakie znam. Na planie któregoś sequela "Toxic Avengera" grasuje psychopata, prowokujący tak straszliwe wypadki, jak wciągnięcie monstrualnego grubasa przez ruchome schody. Pojawiają się najbardziej znane postacie z uniwersum Tromy, Ron Jeremy a na okrasę sam wielki Lloyd Kaufman jako niewidomy reżyser. Troma w 114 - minutowej pigułce.
28-08-2010, 04:42 PM
28-08-2010 04:42 PM

z Tromy znam 'Barbarzyńską Nimfomankę w Piekle Dinozaurów' ło matko, oglądałem to z dwoma kumplami po paru piwach i nawet wtedy nie byłem w stanie ogarnąć tego filmu, podczas seansu masa moich szarych komórek zginęła śmiercią tragiczną. Najlepsze w filmie były 'dialogi' ;). Widziałem również 'Toxic Avengera' i oglądało mi się go świetnie, nastawiłem się na tanią, kiczowatą i głupkowatą rozrywkę i przez cały czas trwania filmu gęba uśmiechała mi się z radości (lub pod wpływem procentów, gdyż na trzeźwo takiego filmu bym nie ogarnął)
28-08-2010, 04:50 PM
28-08-2010 04:50 PM

najlepsza scena w historii :)))

troma oczywiście wymiata. najbardziej lubię toksycznego mutanta:)
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
12-02-2011, 01:49 PM
12-02-2011 01:49 PM

Nazistowscy surferzy muszą umrzeć - film przypomina nieco ubogą wersję Wojowników Waltera Hilla. Niestety mimo fajnego pomysłu wyjściowego przy tak absurdalnej historii zabrakło humoru i dystansu co jest największą wadą tego filmu. Oczywiście wszystko wykonane na poziomie amatorskim, ale niczego innego się nie spodziewałem. I nie ma gore, jak w filmie Tromy mogło nie być gore :(

...
Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości