|
The Girl with the Dragon Tattoo (reż. David Fincher)
|
|
01-06-2011, 04:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-2011 02:52 PM przez Mierzwiak.)
|
|||
|
|||
|
The Girl with the Dragon Tattoo (reż. David Fincher)
Są jakieś problemy z wydzieleniem tematu z wątku o trailerach więc zakładam temat żeby przenieść dyskusję w jedno miejsce.
Wyjaśniać za wiele nie trzeba - David Fincher nakręcił adaptację pierwszej części trylogii Millennium Stiega Larssona, która to doczekała się już ekranizacji (stosowny temat tutaj) z kultową już chyba rolą Noomi Rapace jako Lisbeth Salander. Po Fincherze oczekuję jednego - że wyciśnie z tej fabuły, wszystko, co tylko się da. Oryginał był bardzo dobrym, nieźle (i rewelacyjnie: Rapace) zagranym thrillerem, który bardziej niż na zaskakiwanie widza (łatwymi do przewidzenia skądinąd) twistami stawiał na klimat, napięcie i bohaterów. Z tymi 3 elementami Fincher radzi sobie doskonale, więc oczekiwanie filmu lepszego od szwedzkiego filmu nie jest chyba żadną przesadą. Z trailera bez problemu można poznać większość scen z poprzedniej ekranizacji, ale niech nie będzie to zmyłką, że mamy do czynienia wyłącznie z prostym remake'iem. Mam nadzieję, że podpis Finchera będzie tu bardzo wyraźny. Pierwszy plakat:
|
|||
|
01-06-2011, 06:14 PM
|
|||
|
|||
|
RE: The Girl with the Dragon Tattoo (reż. David Fincher)
LOL, najlepszy ten stempel w okolicy sutów :D
Don't play with fire, play with Mefisto... http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617 |
|||
|
01-06-2011, 06:30 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2011 06:33 PM przez Rodia.)
|
|||
|
|||
|
No kuchwa, chciałem założyć ten temat, ech :P
A plakat mega, Fincher mówił w wywiadach, że chce na posterach nagie suty Rooney Mary. No prawie się udało :P W ogóle tu jest fragment konferencji w Nowym Jorku jak mówi o tym filmie: |
|||
|
01-06-2011, 06:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2011 06:41 PM przez Mental.)
|
|||
|
|||
|
Ja pierdziele, ale ta amerykańska Noomi Rapace brzydka. Normalnie jak etiopska etnomodelka na wybiegu dla czarownic z Salem. Gdzie tam jej do szwedzkiego "oryginału". Jestem zawiedziony. Niemniej plakat ma coś w sobie - niepokojący.
Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
01-06-2011, 06:43 PM
|
|||
|
|||
|
Bez charakteryzacji wygląda bardzo sympatycznie :)
|
|||
|
01-06-2011, 06:50 PM
|
|||
|
|||
|
Rzeczywiście - przypomina kobietę :)
Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
01-06-2011, 06:54 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2011 06:55 PM przez nawrocki.)
|
|||
|
|||
|
Etam, dobrze wyszła - w książce ta postać jest opisana jako niezbyt urodziwa (z tego co pamiętam).
Mnie za to śmieszy mina Craiga na tym plakacie. Wygląda jak chłopczyk, który zaraz będzie płakał, bo dostał zjebkę od fotografa, że się garbi. TOP 100 |
|||
|
01-06-2011, 07:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2011 07:29 PM przez Mierzwiak.)
|
|||
|
|||
(01-06-2011 06:39 PM)Mental napisał(a): Ja pierdziele, ale ta amerykańska Noomi Rapace brzydka. Normalnie jak etiopska etnomodelka na wybiegu dla czarownic z Salem.Lisbeth nie musi być ładna. Swoją drogą zwolennik epy i filmowego brudu powinien chyba docenić, że bohaterka nie przypomina modelki? Obrazek bez cenzury, tylko co tu cenzurować?: |
|||
|
01-06-2011, 07:39 PM
|
|||
|
|||
Mierzwiak napisał(a):Lisbeth nie musi być ładna. Swoją drogą zwolennik epy i filmowego brudu powinien chyba docenić, że bohaterka nie przypomina modelki? Zwolennik epy i filmowego syfu chce oglądać kobiety w akcji, a nie jakieś mutanty z paleolitu :) Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
01-06-2011, 07:40 PM
|
|||
|
|||
|
Pierdzielisz : )
Mara wygląda zajebiście i tyle. |
|||
|
01-06-2011, 07:42 PM
|
|||
|
|||
|
Rapace z tego co pamiętam to miała dizajn jeszcze bardziej ekstrawagancki - chociaż nie miała chyba metalowych sutów (myśli).
|
|||
|
01-06-2011, 07:47 PM
|
|||
|
|||
|
Jaki dojechany dizajn? Normalna kobieta, a nie potwór z bagien albo jakieś inne zagłodzone yeti :)
![]() Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
01-06-2011, 07:51 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2011 07:55 PM przez Albertino.)
|
|||
|
|||
|
cóż, wybrałeś akurat całkiem dogodną fotkę. ja np znalazłem takie coś:
![]() chociaż to chyba z 2/3 części. nieważne, chodzi mi o to, że Mara jest bardziej umiarkowana jeśli chodzi o ubiór/makijaż. Natomiast co do wyglądu to mnie również bardziej się Noomi podoba, aczkolwiek Lisbeth nie jest przeznaczona do masturbacji, więc jak na to czym jest, to jest ok. rzekłem. |
|||
|
01-06-2011, 07:52 PM
|
|||
|
|||
|
Oglądał tylko pierwszy film i się mądruje : ) (ale i tak słabo go pamiętasz: http://www.hundland.org/hd/m/menwhohatewomen20.jpg )
Zobacz co ma na sobie (i na głowie) w trójce:
|
|||
|
01-06-2011, 07:52 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2011 07:54 PM przez Mental.)
|
|||
|
|||
|
@Albertino
Nie pamiętam tego kadru - bardziej przypomina intro do gierki. Na większości fotek dziewcze wygląda tak: http://8.s.dziennik.pl/pliki/1792000/179...43-482.jpg @Mierzwiak E tam, to jest trzecia część, czyli więcej, hujowiej i debilniej. nie liczy się :) Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
01-06-2011, 08:28 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2011 01:23 PM przez Tomkiewicz.)
|
|||
|
|||
|
Ten plakat mnie zawiódł. Brakuje jeszcze flaszki z drogimi perfumami na pierwszym planie. Na szczęście to tylko poster, pojawią się na pewno inne, lepsiejsze. Jeśli zaś ten miał kipieć gęstwiną mroku i oddawać klimat otoczonego nadziejami filmu Finchera, to ktoś się bardzo pomylił, ponieważ Craig wygląda na nim jak ruski żołnierz, natomiast Mare jest przesadnie wystylizowana. Naomi jest Lisbeth, Mara jest zrobiona na Lisbeth, a całość to reklama perfum, tyle że jeszcze nie nałożyli flakonika w fotoszopie.
(01-06-2011 06:14 PM)Mefisto napisał(a): LOL, najlepszy ten stempel w okolicy sutów :DTam ma się znajdować flakonik perfum :) |
|||
|
01-06-2011, 08:34 PM
|
|||
|
|||
|
heh, w sumie jak teraz na to patrzę, to rzeczywiście reklama perfum się przypomina
![]() :) Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
01-06-2011, 09:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2011 09:17 PM przez Crov.)
|
|||
|
|||
(01-06-2011 06:39 PM)Mental napisał(a): Ja pierdziele, ale ta amerykańska Noomi Rapace brzydka. Normalnie jak etiopska etnomodelka na wybiegu dla czarownic z Salem. Gdzie tam jej do szwedzkiego "oryginału". Jestem zawiedziony. Niemniej plakat ma coś w sobie - niepokojący.No, powinna być fajna laska i w ogóle, sexi. Ech, Mental, ty szczeniaku :) Zresztą w książce zdaje się też nie jest fajną laską, żeby się Mental zakochał, tylko dziewczynę, która przypomina prawdziwą gothkę (czy kim tam ta lasia z tatuażem smoczym jest) czyli chuda i nieładna. I was over in Australia and everyone's like "Are you proud to be an American?" And I was like, "Um, I don't know, I didn't have a lot to do with it. You know, my parents fucked there, that's about all."- Bill Hicks |
|||
|
01-06-2011, 09:52 PM
|
|||
|
|||
|
Ja tam widziałbym ją w roli Żydówki z Dachau - nawet nie musiałby chudnąć :)
|||
|
02-06-2011, 01:26 AM
|
|||
|
|||
|
To może ja zamiast zajmować się urodą głównej bohaterki i odtwórczynią tej roli, zajmę się samym filmem, który jest dla mnie jednym z ważniejszych tytułów w tym roku.
W sumie wystarczyło nazwisko Finchera przy tym projekcie, aby wzbudzić moją ciekawość, ale po zobaczeniu zwiastuna teraz jestem pewny, że na ten film muszę się wybrać. I w jakiś 80% spodziewam się świetnego filmu! Jeżeli zaś chodzi o książkę, to w sumie jest ona u mnie w rodzinie. Każdy ją już przeczytał oprócz mnie. Wstępnie planowałem poczytać ją sobie podczas wakacji, ale po oglądnięciu tego zwiastuna, chyba jednak wstrzymam się z czytaniem, gdyż nie chcę sobie psuć dobrej zabawy z oglądania tego filmu. Zwłaszcza, że szwedzkiego filmu też nie znam. A tak w ogóle jak sobie trochę poczytałem o świętej pamięci autorze tej książki jak i całej serii, to naprawdę się zasmuciłem. May the Force be with You! |
|||
|
02-06-2011, 06:28 AM
|
|||
|
|||
| RE: The Girl with the Dragon Tattoo (reż. David Fincher) | |||
|
02-06-2011, 07:54 AM
|
|||
|
|||
|
rapace zrobila na mnie wielkie wrazenie, to pierwszorzedna rola. mara jest 'ladniejsza', w sensie - ma bardziej standardowa, stonowana urode (tu nie chodzi o makijaz, ale np. o kosci policzkowe, rapace ma wyjatkowo ostre rysy, ja sie szybko przyzwyczailam i docenilam jej specyficzny urok, ale to nie jest uroda z katalogu). ale w zwiastunie wyglada niezle, nawet, jesli delikatniej od szwedki - przeciez sednem postaci sa jej ruchy, mamrotanie spode lba, cztery paczki fajek dziennie. plakat niestety wyglada bardzo amatorsko.
DON'T BLINK AND TURN LEFT. |
|||
|
02-06-2011, 10:27 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2011 10:29 AM przez Bucho.)
|
|||
|
|||
|
Dla mnie obie sa piekne <ok>
Mara, to bardziej standardowy typ urody, taka troche dziewczyna z siasiedztwa tj. buzi, za raczke potrzymac, zadnego fistingu na pierwszej randce <wstydnis> Gdy dodamy caly make-up i metalowe cuda (szacun dla Mary za prawdziwy percing sutka - naughty girl :) ) wyglada interesujaco tj. Nie wiesz czy przytulic, czy z lopaty przyjebac <rotfl> Rapace, swietny, niepokojacy typ urody i jak wspomniala wyzej Arte, ostre (mega seksowne) rysy twarzy - zawsze mialem slabosc do takich kobiet. Shine on You Crazy Diamond |
|||
|
02-06-2011, 11:37 AM
|
|||
|
|||
|
a co z tym trajlerem? mozna go gdzies zobaczyc?
|
|||
|
02-06-2011, 11:55 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2011 11:56 AM przez Artemis.)
|
|||
|
|||
(02-06-2011 10:27 AM)Bucho napisał(a): Dla mnie obie sa piekne <ok>...masz nie wiecej niz 5 sekund na zastanowienie. bo zaraz ciśnie tobą o materac ;) a trajla jest wszędzie DON'T BLINK AND TURN LEFT. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

/
/

![[Obrazek: Noomi-Rapace-as-Lisbeth-S-006.jpg]](http://static.guim.co.uk/sys-images/Admin/BkFill/Default_image_group/2010/11/9/1289332597444/Noomi-Rapace-as-Lisbeth-S-006.jpg)
![[Obrazek: 347765-noomi-rapace-dans-millenium-3-637x0-2.jpg]](http://static1.purepeople.com/articles/6/48/09/6/@/347765-noomi-rapace-dans-millenium-3-637x0-2.jpg)
![[Obrazek: o.1076.jpg]](http://www.punmiris.com/images/secundar/o.1076.jpg)