|
The Raid 2011 (reż. Gareth Evans)
|
|
10-09-2011, 09:08 PM
|
|||
|
|||
|
The Raid 2011 (reż. Gareth Evans)
Pojawił się zwiastun, a ja zbieram szczękę z podłogi za każdym razem gdy go oglądam:
Masakra! O czym to - grupa indonezyjskich SWATowców jedzie do 30-piętrowego budynku aby schwycić drug lorda. Sytuacja wymyka się jednak spod kontroli i niewielki oddział zostaje postawiony do walki z płatnymi killerami Dżakarty. Film trwa ponoć 95 minut, z czego 80 to non stop wysokooktanowa akcja R-rated (to już pokazuje zwiastun). Szpec ze /film rzekł po seansie że to godny naśladowca stylu z Hard Boiled i całość po prostu rozpierdala kapcie. Nikt nie ocyndala się z nikim, są ofiary, jest krew. Lubię to! Reżyseruje Gareth Evans, który ma za sobą całkiem udane Merantau - równie ciekawe kino kopane i obyczajówka w jednym. Wziął ze sobą młodego wymiatacza Iko Uwaisa (radzę zapamiętać - chłopak jest co najmniej tak dobry jak Tony Jaa), dostał większą kasę i zrobił pełnokrwistego akcyjniaka w starym stylu, w agresywnej formie. Muzykę robi Mike Shinoda z Linkin Park, próbkę już słychać w zwiastunie. Dla mnie to najbardziej oczekiwany film tego roku. ![]() Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu. |
|||
|
11-09-2011, 10:17 AM
|
|||
|
|||
|
RE: The Raid 2011 (reż. Gareth Evans)
Święta Tereso! Pomysł na film tak prosty ,że aż genialny! Zapowiada się rewelacyjne kino akcji,również nie mogę się doczekać!...
|
|||
|
11-09-2011, 10:38 AM
|
|||
|
|||
|
Ja chyba nie nadążę z zapamiętywaniem tytułów! Może stworzymy wątek, gdzie będzie się wrzucało tytuły jak do przechowalni? - w razie zaćmy albo amnezji człowiek zajrzy do środka i "a, to miałem obejrzeć, już ściągam" ;)
Tagline moc. Rwie łeb przy samej dupie. "30 Floors of Hell" - lubię taki oldschool niczym z okładek kaset vhs! Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
11-09-2011, 10:39 AM
|
|||
|
|||
|
Zwiastun wręcz kipi testosteronem. Szybko, sprawnie, brutalnie, bez upiększeń, aczkolwiek mam pewne obawy co do zdjęć... w kilku miejscach kamera niebezpiecznie się trzęsła, tak, jak gdyby operator miał padaczkę.
hg |
|||
|
11-09-2011, 11:46 AM
|
|||
|
|||
|
Mocna rzecz. Obejrzałbym sobie z chęcią nawet jeśli fabularnie ograniczałby się ten film tylko do pokonywania kolejnych pięter.
|
|||
|
11-09-2011, 12:41 PM
|
|||
|
|||
|
Zarąbisty zwiastun. Doskonała choreografia łącząca mordobicie i strzelanie w kombinacjach. Czekam z niecierpliwością na pojawienie się w sieci naszych ulubionych sklepów :)
IF YOU DON'T AGREE WITH ME, YOU CAN FUCK OFF. |
|||
|
11-09-2011, 04:44 PM
|
|||
|
|||
|
zapowiada się bardzo ciekawie, oby tylko wymuszone kung fu bitki nie dawały zbytnio po oczach.
|
|||
|
11-09-2011, 06:56 PM
|
|||
|
|||
|
Wymuszone? Według mnie nie są wcale wymuszone, ba, są naturalne i pasują do starcia SWAT z bandziorami na usługach jakiegoś Złego.
hg |
|||
|
11-09-2011, 07:07 PM
|
|||
|
|||
|
Przede wszystkim walka nie wyglądają jak choreografia z filmu treningowego, jak na przykład u Sensei Seagala, gdzie podczas bitki jeden przeciwnik czekał, aż Mistrz skopie dupę jego koledze. :) Tutaj wygląda to jakby naprawdę ktoś się tłukł. Czekam, bo może być dobra rzecz, ale fajnie by było, jakby miało też fabułę.
I was over in Australia and everyone's like "Are you proud to be an American?" And I was like, "Um, I don't know, I didn't have a lot to do with it. You know, my parents fucked there, that's about all."- Bill Hicks |
|||
|
11-09-2011, 07:30 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2011 07:31 PM przez jarod.)
|
|||
|
|||
|
A ja tam mam nadzieję, że fabuła ograniczy się do tego, iż oddział "idzie w prawo" (w tym przypadku do góry) i wyżyna kolejne dziesiętki wroów, z przerwami na bossów co przykładowo 6 pięter. Wolę w sumie bezpretensjonalny rozpiździaj podany z szacunkiem dla widza niż fabularne napinki i silenie się na jakieś wielkie Przekazy, jak przypadku nowego Rambo czy Kingdom.
Swoją drogą, zaskakująco mnie podjarał ten zwiastun - a ja nawet nie jestem fanem jakimś specjalnym tego rodzaju kina. Glut mi jeszcze podrzucił trailer poprzedniego filmu tego reżysera - też to fajnie wygląda, trza się będzie zaopatrzyć: |
|||
|
11-09-2011, 07:36 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2011 07:37 PM przez Crov.)
|
|||
|
|||
|
Nie chodzi o wielki przekaz, tylko fabułę. Die Hard ma fabułe. To też mogłoby mieć, żeby nie wyglądało jak np 13 Dzielnica, gdzie cały film to tylko pretekst do pokazania parkour.
I was over in Australia and everyone's like "Are you proud to be an American?" And I was like, "Um, I don't know, I didn't have a lot to do with it. You know, my parents fucked there, that's about all."- Bill Hicks |
|||
|
13-09-2011, 09:03 PM
|
|||
|
|||
|
zwiastun rewelacja. to indonezyjskie, amerykańskie, jakieś?
Celuloidowi Fetyszyści: Cannes super jak zawsze |
|||
|
13-09-2011, 09:06 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2011 09:06 PM przez Snappik.)
|
|||
|
|||
|
Indonezyjskie pod okiem brytyjskiego reżysera.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu. |
|||
|
14-09-2011, 10:15 AM
|
|||
|
|||
|
Nie wiem, skąd ta podnieta. Przeca to wygląda jak kolejny filmik od tego Chińca, co się bawi replikami broni i programem do efektów. Za bardzo to efekciarskie jak na mój gust, za bardzo padaczkowe, krew za bardzo komputerowa, a swatowiec-karateka to widok, przynajmniej dla mnie, kuriozalny. Sądząc po scenach akcji, to film o superbohaterach, a nie o gliniarzach. Nie podoba mi się połączenie obskurnych kamienic, policji i akcji rodem z Ong Baków. Jestem jednak tradycjonalistą, dla którego obława powinna wyglądać jak w American Gangster.
Copywriter do wynajęcia http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :) |
|||
|
14-09-2011, 11:50 AM
|
|||
|
|||
(14-09-2011 10:15 AM)military napisał(a): Sądząc po scenach akcji, to film o superbohaterach, a nie o gliniarzach. To film kopano strzelany jak za dawnych dobrych hitów z Hong Kongu i to mi się podoba. ... |
|||
|
21-09-2011, 08:57 PM
|
|||
|
|||
|
http://my.spill.com/profiles/blogs/the-r...-us-remake
The Raid już ma zapowiedziany sequel i remake. :D I was over in Australia and everyone's like "Are you proud to be an American?" And I was like, "Um, I don't know, I didn't have a lot to do with it. You know, my parents fucked there, that's about all."- Bill Hicks |
|||
|
22-01-2012, 07:51 PM
|
|||
|
|||
|
Wraz z premierą na Sundance pojawił się klip pełen dialogów i filozofowania:
Premiera 23 marca w Stanach. U nas - dalej cisza. Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu. |
|||
|
22-01-2012, 08:00 PM
|
|||
|
|||
|
Body count wiekszy niż w HotShoots2 :)
Ostatnio widziane: The brave one 7/10 Sex story 5/10 44 minuty 5/10 The Town 9/10 Avengers 7/10 |
|||
|
22-01-2012, 08:13 PM
|
|||
|
|||
|
Lubie wschodnią filozofie.
|||
|
22-01-2012, 08:23 PM
|
|||
|
|||
(22-01-2012 07:51 PM)Snappik napisał(a): Wraz z premierą na Sundance pojawił się klip pełen dialogów i filozofowania: Widziałem dzisiaj filmik - faceci zdejmują dachówki i pod każdą kolejną jest pierdylion nietoperzy... Jakoś tak ten klip podobny tyle, że fajniejszy. :P Mateusz "Craven" Wielgosz http://craven.pl "I walk alone and do no evil, having only a few wishes, just like an elephant in the forest." |
|||
|
22-01-2012, 08:28 PM
|
|||
|
|||
|
Takiej dawki moralnego niepokoju dawno nie widziałem. Reżyser przekonał mnie, że warto ZAPŁACIĆ za bilet :)
Austrian School of Economics, libertarian political philosophy, state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more |
|||
|
22-01-2012, 08:30 PM
|
|||
|
|||
|
ACTA/SOPA is victorious once again!
|||
|
22-01-2012, 11:28 PM
|
|||
|
|||
|
Premiera w USA 23/3 podobny termin w NL i UK. Może do nas trafi, choć bardzo w to wątpię - najpewniej tak się stanie, gdy okaże się hiciorem za oceanem, i zrobi się wielki hype. Dla mnie film jest MUST see - chociażby dla tej rozwałki.
Ostatnio widziane: The brave one 7/10 Sex story 5/10 44 minuty 5/10 The Town 9/10 Avengers 7/10 |
|||
|
23-02-2012, 09:13 PM
|
|||
|
|||
|
Jest i amerykański trailer, który ze względu na dzieciarnię łajdaczącą się po kinach został zmontowany tak aby nie uleciała ani jedna kropla krwi. Jest za to dilemma, łamanie nóg, napierdalanie z gunów, rzut gościem o ścianę, wybuchy i ...30 pięter chaosu. Podoba mi się.
http://movies.yahoo.com/video/ymovies-63...03737.html Jak tego nie sprowadzą do Polski to zobaczymy rodzimą wersję The Raid w budynkach dystrybutorów ale na serio. Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu. |
|||
|
24-02-2012, 04:08 PM
|
|||
|
|||
|
Wg FW polska premiera jest ustalona na 4. maja.
And what of the children? Surely they can't be blamed for our mistakes? |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: Tyler Durden, 1 gości

/
/

![[Obrazek: Must_Watch_Red_Band_Trailer_For_Indonesi...596626.jpg]](http://www.cinemablend.com/images/news/26687/Must_Watch_Red_Band_Trailer_For_Indonesian_Film_The_Raid_1315596626.jpg)