Odpowiedz 
The Texas Killing Fields
08-07-2011, 08:52 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-07-2011 01:20 PM przez Mental.)
08-07-2011 08:52 PM
The Texas Killing Fields
Wreszcie pojawiło się pierwsze foto z planu - na zdjęciu córka Michaela Manna (Ami Canaan Mann) i prawdopodobnie Sam Worthington:

[Obrazek: tumblr_lnoy0rm9XA1qhu9i0o1_1280-1.jpg]

Film opowiada o detektywie, który odbywa podróż w głąb historii Teksasu, by podjąć się rozwiązania ponurej tajemnicy - 30 lat nierozwikłanych morderstw na młodych kobietach, a to wszystko osadzone w malowniczej scenerii skażonych toksycznymi odpadami z rafinerii teksańskich pól śmierci. Tam właśnie policja natrafia na ślad pierwszej zbrodni.

Warto również wspomnieć, że ze względów marketingowych zmieniono tytuł na "The Fields", ponieważ poprzedni, który uważam za zajebisty, kojarzył się zbyt mocno z klasykiem survival-slashera - "The Texas Chainsaw Massacre". Oczywiście znając ostatnie dokonania polskich dystrybutorów nie przeszkodzi to im reklamować tego filmu jako prequela "Teksańskiej masakry".

Co tu by jeszcze dodać, żeby wyrobić wierszówkę? Film dostał certyfikat R, grają w nim także Jeffrey Dean Morgan, Jason Clarke i Stephen Graham. Trailer powinien już się ukazać albo chociaż teaser, niestety niczego takiego nie udało mi się zlokalizować.

Austrian School of Economics, libertarian political philosophy,
state violence, guns, drug prohibition, anti-copyrights & more

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
08-07-2011, 09:34 PM
08-07-2011 09:34 PM
RE: The Texas Killing Fields
(08-07-2011 08:52 PM)Mental napisał(a):  grają w nim także Jeffrey Dean Morgan, Jason Clarke i Stephen Graham.

I Chloe Moretz, czyli Hit Girl z Kick-Assa :)

Film był w moim prywatnym rankingu must see 2010 jednak słuch o nim zaginął, dystrybutor olał sprawę i chyba z litości wrócił do tematu po roku. Dobrze, że przynajmniej coś się dzieje, bo zapowiada się pyszny kryminał z doborową obsadą.

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
11-07-2011, 03:48 PM
11-07-2011 03:48 PM
Cytat:Warto również wspomnieć, że ze względów marketingowych zmieniono tytuł na "The Fields", ponieważ poprzedni, który uważam za zajebisty, kojarzył się zbyt mocno z klasykiem survival-slashera - "The Texas Chainsaw Massacre".

No qrva, a nie kojarzył się bardziej z The Killing Fields?

Copywriter do wynajęcia
http://www.facebook.pl/tekstynazlecenie - polub to :)
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
01-08-2011, 01:15 PM
01-08-2011 01:15 PM
Oficjalny?

[Obrazek: 5504197665_32628cd941.jpg]

01-08-2011, 01:26 PM
01-08-2011 01:26 PM
Oby nie. Fuj.
02-08-2011, 04:11 AM
02-08-2011 04:11 AM
Włoski zwiastun - http://www.bloody-disgusting.com/news/25624

http://www.imdb.com/name/nm4410494/
02-08-2011, 07:14 AM
02-08-2011 07:14 AM
Jeszcze nikt nie wspomniał o tym, że film dostał się do konkursu głównego na tegorocznym festiwalu w Wenecji, o dziwo wszędzie widziałem tytuł "Texas killing fields"
19-08-2011, 08:34 PM
19-08-2011 08:34 PM

Nic specjalnego, powiem więcej, ledwo wysiedziałem do końca trailera.
19-08-2011, 10:44 PM
19-08-2011 10:44 PM
Worthington swoją grą może ostatecznie pogrzebać ten film. Trailer rzeczywiście funta kłaków niewart - mam wrażenie, jakby posklejali go jedynie siłą woli.

20-08-2011, 11:53 PM
20-08-2011 11:53 PM
Jednakże Jeffrey Dean Morgan może uratować to, co Worthington zdoła spierniczyć. Gość potrafi grać, dobrze wypadł w The Resident.
20-08-2011, 11:56 PM
20-08-2011 11:56 PM
Eee, nie jest zły ten trailer, może wyjść solidny film.

Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/mymovies/list?l=27018617
15-10-2011, 10:21 PM
15-10-2011 10:21 PM
http://www.dvdtalk.com/reviews/52825/tex...ng-fields/

Cytat:Mann has a good eye and a sure hand with performers. Once she can tell a story, she'll be unstoppable.
11-11-2011, 02:25 AM
11-11-2011 02:25 AM
(19-08-2011 10:44 PM)Mental napisał(a):  Worthington swoją grą może ostatecznie pogrzebać ten film.

Oj coś czuje że mocno się sparzysz na tym stwierdzeniu. To chyba pierwsze filmidło z jego udziałem w którym pokazał że ma jaja. Podobnie miałem z Farrellem, po Miami Vice gościu zyskał u mnie dożywotni kredyt zaufania. Film petarda jak się wyśpię to napiszę coś więcej.

Best of 2009:
1. The Road
2. Watchmen
3. Hurt Locker
4. International
5. Harry Brown
6. Public Enemies
11-11-2011, 11:29 AM
11-11-2011 11:29 AM
Dobra, Pedator, dawaj recke i pierwsze wrażenia. I przy okazji napisz, jakich wersji tego filmu nie ściągać :)

11-11-2011, 12:17 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2011 12:32 PM przez Predator895.)
11-11-2011 12:17 PM
Przede wszystkim wielki plus to Worthington i Morgan są tutaj indywidualnymi twardzielami nie patyczkują się z podejrzanymi nie wierzą w jakieś odczytywanie praw i inne bzdety. Znają Texas i wiedzą że nie ma tu miejsca na tego typu pierdoły. Jest tu dużo twardych scen a Sam w pewnych momentach przechodzi samego siebie << przeklina nawet w obecności naszego Papierza, pytając się w sarkastyczny sposób czy to wypada. Od czasu Miami Vice nigdy nie czułem tak specyficznej chemii miedzy partnerami, tylko tutaj jest to spotęgowane o inne brutalniejsze, mroczniejsze środowisko. Miejscowi gliniarze traktowani są tu jak gówno, które nie potrafi zabezpieczyć nawet najprostszej sceny zbrodni. Czuje się rodzimą rękę Manna. Zdjęcia są kapitalne przeważnie nocne , niestety miejscami wyczuwa się amatorkę:
Ogólnie jednak jestem mega pozytywnie zaskoczony i jest to najlepszy film Worthingtona w jego karierze.

IMDB podaje że oryginalny aspekt kinowy to 2.35,1 ja niestety widziałem Monolithowskiego 16:9 mimo wszystko nie przeszkodziło mi to w odbiorze filmu.

8/10

Best of 2009:
1. The Road
2. Watchmen
3. Hurt Locker
4. International
5. Harry Brown
6. Public Enemies
11-11-2011, 01:21 PM
11-11-2011 01:21 PM
już w polskich kinach? gdzie, jak?

Celuloidowi Fetyszyści: Cannes super jak zawsze
11-11-2011, 01:30 PM
11-11-2011 01:30 PM
Już w Polskim sklepiku :P

Best of 2009:
1. The Road
2. Watchmen
3. Hurt Locker
4. International
5. Harry Brown
6. Public Enemies
16-11-2011, 12:16 AM
16-11-2011 12:16 AM
Rewelacji nie ma, ale w sumie film wyszedł niezły. Broni się przede wszystkim klimatem dusznego, syfiastego południa. W ogóle chwali się córce Manna, że nie próbuje podrobić na siłę stylu tatusia. Natomiast skojarzenia z Teksańską Masakrą nie są wcale nie na miejscu - oczywiście to nie horror, ale chwytów rodem z kina grozy tu nie brakuje (chociażby upiorna dziecięca wyliczanka, czy ujęcia mgły zasnuwającej ulice Texas City na chwilę przed atakiem mordercy).
Worthington rządzi zdecydowanie, a osobiście za nim nie przepadam. Akcent teksański pojawia się u niego co prawda sporadycznie, ale poza tym chłopina wypadł świetnie w roli prowincjonalnego gliny wywodzącego się spośród białych śmieci. Na dodatek scenariusz przeznacza mu wszystkie najlepsze kwestie. Morgan też dobrze wypada jako religijny twardziel, zawsze odmawiający modlitwy za ofiary morderstw, a jednocześnie nie wahający się obić mordę niechętnemu świadkowi. Jest jeszcze Jessica Chastain, jak dla mnie najlepsza po Worthingtonie. Szkoda tylko, że jej postać jest kompletnie nie wykorzystana w scenariuszu. Zresztą właśnie scenariusz to największa wada filmu. Wątki wyraźnie się rozłażą, jeden nie doczekuje się zamknięcia, a tytułowym Polom wcale nie poświęcono tyle miejsca i uwagi, na ile zasługiwały. W długich partiach filmu w ogóle schodzą na drugi plan.
Jeszcze jeden mały minus - Mannówna, w przeciwieństwie do starego, nie ma wprawy w kręceniu scen akcji. Na szczęście w filmie i tak niewiele ich się znalazło.
Ciekawostka- ten teksański film nakręcono w Luizjanie, na tamtejszych bayous.
7/10
17-11-2011, 11:58 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2011 11:59 PM przez Anielski_Pyl.)
17-11-2011 11:58 PM
Łee, opis Mentala nakręcił mnie na prawdziwie epicki thriller, a w rzeczywistości chodzi o dwa trupy i jeden w drodze. Realizacyjnie jest ok, aktorsko także. Ale jako thriller/kryminał film kuleje niemiłosiernie - jakieś pootwierane w połowie i porzucone wątki, kompletnie olane ciekawe postacie - oj, nieładnie. Gdyby nie fachowo sfotografowane syfiaste południe oraz Worthington i Komediant w obsadzie, film nadawałby się na regularną emisję w TELE 5. Średniak przeraźliwie... średni. 5 / 10
20-01-2012, 06:41 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2012 06:43 PM przez nawrocki.)
20-01-2012 06:41 PM
Fabularnie to ten film leży i robi pod siebie, sporadycznie wyrzucając ze środka coś wartego uwagi. Jednak dobre aktorstwo i miejscami przyciężki klimat południa nie zrobią arcydzieła z czegoś, czemu brak zaplecza w postaci scenariusza i reżyserii. Próby naprowadzania widza na fałszywe tropy wyjątkowo tandetne, przebieg samego śledztwa zaś kompletnie nieangażujący. A już tożsamość mordercy i zakończenie to jakaś parodia.
Film trudno nazwać udanym, ale gniotem też go nazwać nie mogę. Ot, jak napisał kolega wyżej, wyjątkowo średniacki średniak.

5/10

TOP 100
30-01-2012, 09:01 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2012 09:04 PM przez Azgaroth.)
30-01-2012 09:01 PM
Film miał spory potencjał, ale niestety go zmarnował. To co jest wielkim pozytywem to na pewno klimat. Nieprzyjemne, zapuszczone południe. Miasto otoczone pustkowiem, gdzie nikt się nie zapuszcza. Mieszkańcy, którzy uczciwą pracę ostatnio widzieli przed wojną. Miejsce akcji nieźle sportretowane, niezłe zdjęcia (ale do poziomu filmów Michaela Manna sporo brakuje). Aktorsko jest świetnie. Zdecydowanie najlepsza rola Worthingtona, ale najlepszy był Jeffrey Dean Morgan. Do tego świetna Jessica Chastain i Chloë Grace Moretz.

Niestety wszystko idzie się jebać przez kiepski, niedopracowany scenariusz. To kto jest zabójcą wiadomo niemal od razu. Część wątków jest urwana, jakby to był pilot serialu, a nie film pełnometrażowy. Do tego dochodzi słabe zakończenie i kilka głupot po drodze. Szkoda, że ktoś z większym talentem z pracował nad scenariuszem, bo mógł wyjść naprawdę świetny thriller, a tak mamy pokaz niezłej realizacji, aktorstwa i całej reszty, przez co obraz na końcu tylko rozczarowuje i irytuje. Mam nadzieję, że Ami Canaan Mann następnym razem będzie pracować z lepszym scenarzystą.

...
30-01-2012, 09:57 PM
30-01-2012 09:57 PM
A ja po obejrzeniu tego średniaka zastanawiam się tylko, gdzie się podziały ten mega ciężar, mrok i brutalność, które rzekomo nie pozwoliły Boyle'woi na nakręcenie filmu nawet z udziałem 10 Bradów Pittów. Wie ktoś?

31-01-2012, 06:08 PM
31-01-2012 06:08 PM
Poza Worthingtonem i sceną w barze trudno mi wskazać jakieś pozytywy. Film masakrycznie średni, przeciętny i chyba pocięty bo niektóre sceny pojawiały się z dupy, a ciąg przyczynowo-skutkowy praktycznie nie istniał. Nie mogłem wczuć się w śledztwo jak i w działania dwójki policmajstrów. Słabe to i do zapomnienia. Zmarnowana szansa na reklamę Teksasu.

4/10

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
31-01-2012, 06:11 PM
31-01-2012 06:11 PM
(30-01-2012 09:57 PM)Mental napisał(a):  zastanawiam się tylko, gdzie się podziały ten mega ciężar, mrok i brutalność, które rzekomo nie pozwoliły Boyle'woi na nakręcenie filmu
Zostały spuszczone w kiblu wraz z nową wersją scenariusza? Tak tylko gdybam.

06-03-2012, 08:19 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2012 08:21 PM przez Mental.)
06-03-2012 08:19 PM
Mann z córką opowiadają o Texas Killing Fields - tylko się nie wystraszcie, bo na początku jakaś panna pierdoli coś po francusku:

Odpowiedz 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości