|
The Thing(2011)
|
|
11-05-2011, 11:21 AM
|
|||
|
|||
The Thing(2011)
military napisał(a):I co się dzieje z tym remakiem/sequelem? Wczoraj o tym samym myslalem jadac z pracy, a potem zapomnialem sprawdzic :) Snappik napisał(a):masowy recut, dokrętki i poprawki. Nie nawet co napisac - Hollywood of XXI century <ok> Jest sporo fot na facebooku (sic!) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1...=1&theater jeszcze cos takiego: http://www.imdb.com/title/tt0905372/boar.../181508287 Skoro wszytsko pieknie, cudnie i o zapachu pomaranczy, to co dojasnej cholery poszlo zle?Premiera miala byc 29 kwietnia :shock: Shine on You Crazy Diamond |
|||
|
11-05-2011, 11:58 AM
|
|||
|
|||
|
Na fejsie pisze, że być może pod koniec tego miesiąca pojawi się full oficjalny trailer.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu. |
|||
|
30-06-2011, 01:55 PM
|
|||
|
|||
RE:
(10-12-2007 06:41 PM)dj.grzechu napisał(a): 1. Ty byś chciał, aby bez pytania pokroili twoje ciało i wykorzystali w filmie? Podkreślam: BEZ PYTANIA. Ja bym chciał, ale mnie nie słuchajcie bo ja tam jestem porąbany. Wszystko można stworzyć? To stwórz żyjącego człowieka i prześlij filmik na którym widać jak gada, je, pije i śpi. |
|||
|
12-07-2011, 04:25 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2011 04:27 AM przez slepy51.)
|
|||
|
|||
|
RE: The Thing - ten film z chodzącą głową!
http://www.imdb.com/name/nm4410494/ |
|||
|
12-07-2011, 09:41 AM
|
|||
|
|||
|
Fajny tagline.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu. |
|||
|
12-07-2011, 09:58 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2011 10:00 AM przez Bucho.)
|
|||
|
|||
|
Fajnie, fajnie - moze choc wizualnie ten film bedzie zjadliwy (patrz. link z imdb) bo co do historii...moze byc ciezko :)
Co do scenariusza, to stawiam dyche, ze Norwegow The Thing wciagnie niczym paczke toffi. Amerykanka przezyje, Ripley Style :) Zna ktos oficjalny powod przesuniecia premiery? Generalnie dzieje sie to o czym pisalem przy GWTDT, sto baniek na film z R-ka. Nie chce ogladac miliona trailerow, ale skoro o takim filmie jest cicho, problemy z dokretkami, to na koncu w kinie taki film zgarnia 37 baniek i przez kolejne 10 lat nie mamy s-f/thrillera z R-ka. Shine on You Crazy Diamond |
|||
|
12-07-2011, 10:06 AM
|
|||
|
|||
|
Tylko ze The Thing 2011 kosztował coś ponad 30 baniek, więc to raczej nie jest kwestia R-ki bo ta będzie na 100% - reżyser o tym zapewniał od dawna.
|||
|
12-07-2011, 10:06 AM
|
|||
|
|||
|
Te rzekome dokrętki to ponoć była zaledwie jedna scena kręcona na początku roku z udziałem Mary Elizabeth Winstead .A co do zmiany premiery, być może Universal nie wierzył w sukces finansowy i przesunął na październik a w jego miejsce wypuścili 5 część Szybkich i wściekłych. Budżet z tego co wiem to 35 mln.
koronex1989 |
|||
|
12-07-2011, 10:24 AM
|
|||
|
|||
|
Nie wiem dlaczego, ale bylem przekonany, ze koszt produkcji to 100 baniek. W takim razie, na co poszlo tyle kasy u Finchera? :) Shine on You Crazy Diamond |
|||
|
12-07-2011, 10:27 AM
|
|||
|
|||
|
Połowę zgarnął Craig :)
koronex1989 |
|||
|
12-07-2011, 11:44 AM
|
|||
|
|||
| RE: The Thing - ten film z chodzącą głową! | |||
|
12-07-2011, 01:24 PM
|
|||
|
|||
|
Oficjalny plakat zrzyna z nieoficjalnego, tego jeszcze nie grali:
|
|||
|
12-07-2011, 11:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2011 11:27 PM przez BezcelowyAlbatros.)
|
|||
|
|||
|
No, to żeby umilić Wam czas oczekiwania na nowy film, proponuję zapoznanie się z rimejkiem literackim, czyli znakomitym opowiadaniem Petera Wattsa (autora genialnego "Ślepowidzenia") zatytułowanym "Things" (jako to będzie po polsku? "Cosie"? "Rzeczy"?) Opowiadanie przedstawia wydarzenia znane z pierwszego filmu z całkiem innej perspektywy i przyznam, że to byłaby dobra kanwa do nowego filmu. Jednak ogólnie, to za bardzo "przeintelektualizowane", jak na Hollywood, wiec wrzucam, jako ciekawostkę:
Peter Watts - Things.pdf "...matka rodzi człowieka, matka go karmi. Potem karmi go ziemia i ziemia go przenika, za każdym razem zostawiając szczyptę pyłu, aż w końcu człowiek nie jest już dzieckiem matki, lecz ziemi." R.S. Bakker - "Mrok, który nas poprzedza" |
|||
|
12-07-2011, 11:20 PM
|
|||
|
|||
|
Nie mam niestety (?) czasu, aby zapoznawac sie z tworczoscia pana Wattsa, wiec zapytam, o jaka inna perspektywe chodzi? Shine on You Crazy Diamond |
|||
|
12-07-2011, 11:27 PM
|
|||
|
|||
|
Opowiadanie nie jest długie, więc nie zabierze nikomu wiele czasu, a nawet gdyby, to jest warte poświęcenia tych kilkunastu minut na zapoznanie się z nim. Nie zamierzam psuć niespodzianki tym, którzy jednak zamierzają przeczytać, więc...
Spoiler (Click to View) "...matka rodzi człowieka, matka go karmi. Potem karmi go ziemia i ziemia go przenika, za każdym razem zostawiając szczyptę pyłu, aż w końcu człowiek nie jest już dzieckiem matki, lecz ziemi." R.S. Bakker - "Mrok, który nas poprzedza" |
|||
|
12-07-2011, 11:30 PM
|
|||
|
|||
|
Tak jak myslalem, ale to przeciez bylo wiadomo juz z filmu :) Shine on You Crazy Diamond |
|||
|
12-07-2011, 11:33 PM
|
|||
|
|||
|
Nawet jeśli, to akcenty było rozłożone zupełnie inaczej :) Co ja tam będę się pocił - mi się podobało, zachęcam do czytania.
"...matka rodzi człowieka, matka go karmi. Potem karmi go ziemia i ziemia go przenika, za każdym razem zostawiając szczyptę pyłu, aż w końcu człowiek nie jest już dzieckiem matki, lecz ziemi." R.S. Bakker - "Mrok, który nas poprzedza" |
|||
|
13-07-2011, 11:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2011 11:40 PM przez Albertino.)
|
|||
|
|||
|
czyli jednak wujnia |
|||
|
14-07-2011, 12:12 AM
|
|||
|
|||
|
Było na forum dawno temu (patrz: data publikacji na YT) :)
|
|||
|
14-07-2011, 12:20 AM
|
|||
|
|||
|
a to pardon, musiałem przeoczyć :)
|
|||
|
14-07-2011, 10:58 PM
|
|||
|
|||
|
Źle to nie wygląda i gdyby nie The Thing Carpentera... ale no właśnie - The Thing Carpentera. Czy trzeba dodawać coś więcej? Co mi się nie podoba? Cytowanie oryginału. Naprawdę nie można sobie było darować tego psa gryzącego siatkę? Nie mówiąc już o całej masie scen/ujęć, która sprawiają że wygląda to bardziej na remake. Ale do kina i tak się przejdę z czystej ciekawości. |
|||
|
14-07-2011, 11:08 PM
|
|||
|
|||
|
Nie o cytowanie oryginału tu chodzi. Ja widzę tu inne zgrzyty.
Po pierwsze, nie pasuje tutaj śmigłowiec, w trailerze nie widać, by mieli takiego jakim przylecieli Norwedzy do Amerykańców. Po drugie widzieliście symulację atakowania komórek obcego komórki ziemskich istot? A teraz przypomnijcie sobie jak wyglądała symulacja jaką oglądał doktorek na swoim leciwym kompie w Cosiu Carpenthera. To tylko przykłady bo jest tego więcej. No i wiadomo, że babka zginie, musi zginąć, innej opcji nie widzę. Terminator | Aliens | The Abyss | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar Directed by James "THE KING" Cameron |
|||
|
14-07-2011, 11:16 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-07-2011 11:18 PM przez Bucho.)
|
|||
|
|||
|
Pies gryzacy siatke, to nie tylko cytat - kazdy normalny pies by gryzl siatke chcac uciec przed cosiem ;)
Co boli najbardziej, to cora Dzona Maklejna - najlepsza aktorka swiata to ona nie jest, a co najgorsze, chca z niej zrobic Ripley. Jakis klimat pewnie i tutaj bedzie, ale juz wszelakie sceny ze spadajacymi sniegolazami, illuminujacym statkiem kosmicznym wygladaja cholernie tanio. Druga sprawa, Norwegowie obozuja iles tam mil od Amerykancow i gdy dokonuja mega odkrycia, to kontaktja sie z grupa Amerykancow (a jakze!) prosto z "Michigan". Calkowicie zbedny prequel, a w zasadzie remake :) Shine on You Crazy Diamond |
|||
|
14-07-2011, 11:16 PM
|
|||
|
|||
|
Przedstawicielka płci pięknej przeżyje i ucieknie z bazy tuż przed jej zniszczeniem i ruszeniem w pościg za pieskiem. Tadaa, The Thing, sequel prequela gotowy, tym razem babka trafia do bazy Brytyjczyków/Rosjan.
Tak, jak pisał Mierzwiak, gdyby Carpenter nie nakręcił swojego arcydzieła, może i ten film jakoś by wyglądał, ale... no właśnie, ale Carpenter nakręcił The Thing. Prequel jest NIEPOTRZEBNY, bo wiemy co się stało ze Szwedami. Norwegami, znaczy. hg |
|||
|
15-07-2011, 12:22 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2011 12:38 AM przez Predator895.)
|
|||
|
|||
(14-07-2011 11:08 PM)Danus napisał(a): Po drugie widzieliście symulację atakowania komórek obcego komórki ziemskich istot? A teraz przypomnijcie sobie jak wyglądała symulacja jaką oglądał doktorek na swoim leciwym kompie w Cosiu Carpenthera.To raczej nie symulacja a widok z perspektywy mikroskopu, ale kwestia helikoptera naprawdę wkurwia ;/ P.S. Broń norwega też jakoś taka inna niż w Capenterowskiej wersji , ale gogle są takie same :P ![]() Best of 2009: 1. The Road 2. Watchmen 3. Hurt Locker 4. International 5. Harry Brown 6. Public Enemies |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

/
/

![[Obrazek: thingcm.jpg]](http://img405.imageshack.us/img405/9122/thingcm.jpg)