|
Wielki Szu
|
|
06-09-2009, 09:17 AM
|
|||
|
|||
|
Wielki Szu
Wielki Szu - rodzime "Żądło" ? Niekoniecznie, nie mniej film świetny. Historia szulera, który po wyjściu z więzienia ogrywa pewnego prywaciarza na sporą sumę pieniędzy. Uciekając przed wściekłym przegranym Wielki Szu poznaje młodego kierowcę Jurka i powoli zaczyna wprowadzać go w swój świat.
Jak już napisałem film jest świetny. Historia, dialogi, aktorstwo i ścieżka dźwiękowa są naprawdę na wysokim poziomie. Świetny Nowicki, Pieczyński oraz Niemczyk. Bardzo dobre są sceny "nauki" w których stary mistrz pokazuje młokosowi o co chodzi w pokerze. No i ten klimat lat 80 w Polsce. Coś kapitalnego :) Polecam 8/10 Top 11: Reservoir Dogs, Fight Club, Godfather, Forrest Gump, Seven, Pianist, Platoon, Blade Runner, Raiders of the Lost Ark, Psy, Drive |
|||
|
06-09-2009, 03:15 PM
|
|||
|
|||
|
Miałem okazję obejrzeć ten film po latach i przyznam, że zrobił na mnie wrażenie. Mistrz jest faktycznie mistrzem, klimat jest w każdym zdaniu no i dialogi oraz "złote myśli" mistrza to perełki.
Ostatnio widziane: The brave one 7/10 Sex story 5/10 44 minuty 5/10 The Town 9/10 Avengers 7/10 |
|||
|
09-02-2010, 09:35 PM
|
|||
|
|||
|
Wielki Szu obejrzyj "dom gry" - lepszy od żądła i wiekiego szu razem wziętych, szkoda tylko że aktorstwo nie jest najwyższych lotów....
|
|||
|
10-02-2010, 04:35 PM
|
|||
|
|||
|
Znakomity film, do którego z miłą chęcią wracam.. Świetnie skonstruowana intryga, znakomicie odegrana przez Nowickiego. Film ukazuje do czego może doprowadzić hazard - tutaj wielki szacun dla Andrzeja Pieczyńskiego, który fantastycznie wcielił się w rolę Jurka.
Dobra w tym filmie była też scena, kiedy Szu mówi do Jurka: "Graliśmy uczciwie: ja oszukiwałem, ty oszukiwałeś â wygrał lepszy." http://www.isfilm.pl/ |
|||
|
14-02-2010, 07:52 PM
|
|||
|
|||
isfilm napisał(a):"Graliśmy uczciwie: ja oszukiwałem, ty oszukiwałeś â wygrał lepszy." to wariancja na temat tego co było w Żądle: "to co mam mu powiedzieć, że skuteczniej oszukiwał niż ja"? :) obie sceny rewelacyjne:) |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

/
/